ماه بزرگتر است یا کهکشان آندرومدا؟

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر (۲.۸ مگ)

کهکشان مارپیچی بزرگ زن در زنجیر (آندرومدا، ام۳۱)، با تنها ۲.۵ میلیون سال نوری فاصله از زمین، نزدیک‌ترین کهکشان مارپیچی بزرگ به راه شیری ماست.
آندرومدا بدون تلسکوپ هم دیده می‌شود و چشم نامسلح آن را مانند یک توده‌ی کرکی کوچک و کم‌نور می‌بیند، ولی از آن جایی که درخشندگی سطحی‌اش بسیار پایین است، کسانی که گاه به گاه آسمان را مشاهده می‌کنند، چندان متوجه گستردگی چشمگیر آن در آسمان سیاره‌ی زمین نمی‌شوند.
در تصویر همگذاری شده‌ی سرگرم‌کننده‌ای که اینجا می‌بینید، یک همسنجی (مقایسه) میان بزرگی زاویه‌ای این کهکشان همسایه و بزرگی زاویه‌ای یک جرم آسمانی درخشان تر و آشناتر انجام شده.
اندازه‌گیری زاویه‌ای اجرام به کمک دست
تصویر بزرگتر
در این تصویر، یک نمای ژرف از آندرومدا، که خوشه‌های ستاره‌ای زیبا و آبی‌فام درون بازوان مارپیچی و دور از هسته‌ی زرد و درخشان آن را نشان می‌دهد، در کنار نمایی معمولی از قرص تقریبا کامل ماه نمایانده شده.
مقیاس زاویه‌ای هر دو جرم یکی است و می‌بینیم که ماه حدود ۱/۲ (یک دوم) درجه را در آسمان می‌پوشاند، در حالی که گستردگی آندرومدا آشکارا چند برابر آنست .
در نمای ژرف (با نوردهی بلند) آندرومدا، دو کهکشان ماهواره‌ای درخشان آن، یعنی ام۳۲ و ام۱۱۰ (پایین) هم به چشم می‌خورند.

---------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky

واژه‌نامه:
 Spiral Galaxy - Andromeda - M31 - Milky Way - planet - Earth - angular size - galaxy - star cluster - spiral arm - core - full Moon - angular scale - satellite galaxy - M32 - M110

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان 

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه