توفان آذرخش بر فراز کلرادو

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر (۳.۱ مگ)

تاکنون شده از دیدن آذرخش شگفت‌زده شوید؟ بسیاری این تجربه را داشته‌اند.
جزییات شکل‌گیری آذرخش‌ها هنوز به خوبی شناخته نشده و در دست بررسی است، ولی چیزی که می‌دانیم اینست که جریان‌های بالارونده درون برخی از ابرها به برخورد میان بلورهای ریز یخ با توپ‌های بزرگ‌تر و نرم‌ترِ یخ انجامیده و این باعث می‌شود بلورهای کوچک‌تر بار مثبت بگیرند و کم کم بارهای الکتریکی میان بالا و پایین ابر از هم جدا شوند.
پس از آن که بارها به اندازه‌ی کافی از هم جدا شدند [ابر به اندازه‌ی کافی باردار شد]، سرانجام یک تخلیه‌ی الکتریکی سریع رخ می‌دهد که همان آذرخش است.
آذرخش به طور معمول مسیرش دندانه‌دار است و ستون نازکی از هوا را به سرعت تا دمایی نزدیک به سه برابر دمای سطح خورشید داغ می‌کند.
موج شوکی که به دنبال آن پدید می‌آید با سرعت زِبَرصوتی (بالاتر از سرعت صدا- با "فراصوت" تفاوت دارد) گسترده شده و به صدای بلندی که به نام تندر (به زبان تازی: رعد) شناخته می‌شود تبدیل می‌گردد.
آذرخش پدیده‌ای رایج در زمان باران های شدید است، و به طور میانگین، در هر ثانیه ۴۴ آذرخش میان ابرها و زمین در سراسر جهان رخ می‌دهد.
آنچه اینجا می‌بنید پشته‌ای از ۶۰ نماست و جریان ابرهای توفانی آذرخش‌زا را در ماه ژوییه بر فراز کلرادو اسپرینگز در کلرادوی آمریکا نشان می‌دهد.

--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky

واژه‌نامه:
lightning - updraft - electrical discharge - Sun - shock wave - supersonic - thunder - Earth - Colorado Springs - Colorado - USA

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان  

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه