"بمبهای اِلِرمان" در خورشید
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر |
لکهی خورشیدی ایآر۲۷۷۶ شراره ندارد ولی برق و درخش دارد! عکاس خورشیدی، فیلیپه توسی در روز ۱۷ اکتبر این انفجارهای درخشان و پراکنده در سایبان مغناطیسی این لکه را به تصویر کشید.
وی میگوید: «این چیزی بود که من از پشت چشمی تلسکوپ شکستی ۹ اینچیام دیدم. یک فیلتر هیدروژن-آلفا که روی محدودهی گسیلشهای هیدروژن خورشید تنظیم شده بود، رصد این لکهی خورشیدی را بیخطر ساخت.»
این درخشها "بمبهای اِلِرمان" هستند- انفجارهایی مغناطیسی با نیرویی حدود یک میلیونیم یک شرارهی واقعی خورشیدی. بمبهای الرمان نامشان را از فردیناند الرمان گرفتهاند، کسی که در آغاز سدهی ۲۰ میلادی به بررسی این انفجارهای کوچک پرداخت. گفتن ندارد که "کوچک" بودن در اینجا نسبی است. هر یک بمب الرمان حدود ۱۰ به توان ۲۶ اِرگ انرژی آزاد میکند- همارز حدود ۱۰ میلیون بمب اتمی.
در این تصویر، توسی یک عکس از زمین را هم برای همسنجی به چارچوب افزوده. میبینید که هر بمب الرمان به اندازهی یک ایالت آمریکاست!
--------------------------------------------
تلگرام و توییتر یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
واژهنامه:
sunspot - AR2776 - Philippe Tosi - magnetic canopy - eyepiece - refractor - H-alpha - hydrogen - Ellerman Bombs - solar flare - Ferdinand Ellerman - Earth - US
منبع: spaceweather
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر