بزرگترین دنبالهدار منظومه خورشیدی
![]() |
بزرگترین دنبالهدار در سامانهی خورشیدی در واقع نه یک "دنبالهدار"، بلکه یک "سیاره" است- سیارهی تیر (عطارد). پژوهشگران سالهاست که میدانند تیر دارای یک دُم بسیار بلند است. هفتهی گذشته، دکتر سباستین ولتمر آن را از حیاط خانهاش در اسپیشرن فرانسه به تصویر کشید.
ولتمر میگوید ین تصویر از همگذاری عکسهایی درست شده که از پشت یک فیلتر سدیم سفارشی-ساخت گرفته شده بودند: «درختان در عکس آغازین بودند و من آن را به پشتهی پایانی افزودهام.»
دم سیارهی تیر نخستین بار در دههی ۱۹۸۰ پیشبینی و در ۲۰۰۱ یافته شد. سرچشمهی این دم جو بیاندازه تنُک و نازک تیر است. تیر به اندازهای به خورشید نزدیک است که تنها فشار نور خورشید میتواند اتمها را از جو آن بیرون کشیده و به فضا براند. گریزِ این گازها دُمی به درازای بیش از ۲۴ میلیون کیلومتر برای این سیاره پدید میآورد.
این دم سرشار از سدیم است- مادهای که توسط بادهای خورشیدی یا برخورد ریزشهابسنگها، از سطح تیر بیرون میزند. از همین روست که فیلتر سدیم زردِ ولتمر توانسته این جریان گازی را به این خوبی آشکار کند.
در آسمان این چشمانداز، ستارهی درخشان اسپور (بیژوبین، سماک اعزل) هم دیده میشود.
--------------------------------------------
تلگرام، توییتر، و اینستاگرام یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
instagram.com/1star.7sky
واژهنامه:
comet - Solar System - planet - Mercury - tail - Sebastian Voltmer - Spicheren - France - sodium - filter - sun - atom - solar wind - micrometeorite - Spica
منبع: spaceweather
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر