آندرومدا بر فراز پاتاگونیا

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر

تا چقدر دور را می‌توانید ببینید؟
دورترین جرمی که چشم نامسلح انسان می‌تواند آن را به سادگی ببیند ام۳۱ است، کهکشان بزرگ زن در زنجیر یا آندرومدا در فاصله‌ی ۲.۵ میلیون سال نوری زمین.
بیشتر ساکنان آسمان شب‌های زمین (ستارگان، خوشه‌ها، و سحابی‌ها) دارای فاصله‌هایی از چند صد تا چند هزار سال نوری از زمینند و درون کهکشان خودمان جای دارند.
پس به دلیل همین فاصله‌ی برآوردی، می‌توان گفت نوری که از کهکشان آندرومدا به چشم ما می‌رسد کهن‌ترین نوری‌ست که می‌توانیم ببینیم.
کهکشان آندرومدا که ام۳۱ هم نامیده می‌شود را می‌توانید در مرکز این تصویرِ زوم  شده که از تل‌ماسه‌های "بائیا کریک" در پاتاگونیا، جنوب آرژانتین گرفته شده ببینید.
این تصویر از پیوند ۴۵ نمای پس‌زمینه و یک نمای پیش‌زمینه که در درازنای ۹۰ دقیقه و همگی با یک دوربین و از یک جا گرفته شده بودند درست شده.
ام۱۱۰، یکی از کهکشان‌های ماهواره‌ایِ آندرومدا هم درست زیرِ سمت چپ هسته‌ی این کهکشان دیده می‌شود.
دیدن این کهکشانِ همسایه‌ی راه شیری با چشم خودمان جالب است، ولی تصویربرداری با نوردهی بلند می‌تواند جزییات کم‌نور و نفسگیر بسیاری را در آن نمایان کند که چشم‌ها را خیره سازد.
داده‌ها نشان می‌دهند که کهکشان راه شیری ما تا چند میلیارد سال دیگر با آندرومدا که تقریبا هم‌اندازه‌اش است برخورد کرده و با هم یکی خواهند شد.

--------------------------------------------

تلگرام، توییتر، و اینستاگرام یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
instagram.com/1star.7sky

واژه‌نامه:

Andromeda Galaxy - unaided eye - star - clusters - nebula - Milky Way Galaxy - M31 - Bahía Creek - Patagonia - Argentina - M110 - satellite galaxy - core

منبع: apod.nasa

برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه