آخرین خورشیدگرفتگی ۲۰۲۰

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
در روز ۱۴ دسامبر گذشته، در راستای نوار باریکی که از جنوب آمریکای جنوبی، روی شیلی و آرژانتین می‌گذشت، واپسین ماه نوی سال ۲۰۲۰ از جلوی خورشید گذشت و تنها خورشیدگرفتگیِ کلی این سال (۲۰۲۰) را پدید آورد.
تصویر زیبایی که اینجا می‌بینید در همان هنگام گرفته شده و قرص ماه که دو روز به رسیدنش به پیرازم (حضیض) در مدار بیضی‌اش مانده بود را نشان می‌دهد که سطحش از پرتوی زمین‌تاب روشن شده است.
این تصویر از پیوند و پردازش ۵۵ نمای واسنجیده (کالیبره شده) با نوردهی‌های ۱/۶۴۰ تا ۳ ثانیه‌ای درست شده ودامنه‌ی گسترده‌ای از روشنایی‌ها را در زمانِ گرفتِ کامل در بر می‌گیرد: سطح کم‌نور ماه، ستارگان پس‌زمینه، زبانه‌هایی به بزرگی یک سیاره در لبه‌ی خورشید، یک فوران تاجی غول‌پیکر، و ساختارهای گسترده‌ی تاجی که در در زمان‌های عادی، همگی در تابش خیره‌کننده‌ی خورشید پنهان می‌شوند.
اگر در تصویر دقت کنید، یک دنباله‌دار نگون‌بختِ خورشیدخراش از خانواده‌ی کروتز به نام "سی/۲۰۲۰ ایکس۳ سوهو" را در جایگاه ساعت ۷ می‌بینید که دارد از گوشه‌ی پایین، سمت چپ به سوی خورشید می‌آید.
پیگیرانِ خورشیدگرفتگی‌ها در سال ۲۰۲۱ بیننده‌ی یک خورشیدگرفتگی حلقوی در روز ۱۰ ژوئن خواهند بود. تنها خورشیدگرفتگی کلی ۲۰۲۱ را در ۴ دسامبر خواهند دید ولی برای دیدنِ گامِ کاملِ این خورشیدگرفتگی باید در نوار باریکی باشند که از جنوبگان، قاره‌ی قطب جنوب می‌گذرد.

-------------------------------------------

تلگرام، توییتر، و اینستاگرام یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
instagram.com/1star.7sky

واژه‌نامه:

 South America - Chile - Argentina - New Moon - Sun - total solar eclipse - elliptical - earthshine - totality - star - planet - coronal mass ejection - sungrazing Kreutz - comet - C/2020 X3 SOHO - annular solar eclipse - continent - Antarctica

منبع: apod.nasa

برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه