در مرکز یک میدان نبرد کیهانی

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
این کهکشان با چنین نمای شگفت‌انگیزی چگونه پدید آمده؟
اخترشناسان در تلاش برای پی بردن به راز آشوب‌های گاز و ستاره و غباری مانند ان‌جی‌سی ۱۳۱۶ به کارآگاهانی تبدل می‌شوند.
بررسی‌های این کارآگاهان نشان داده که ان‌جی‌سی ۱۳۱۶ یک کهکشان بیضیگون غول‌پیکر است که چیزی باعث شده دارای رگه‌های غباری که در کهکشان‌های مارپیچی رایج هستند شود.
ولی تصویرهای پرجزییاتی که تلسکوپ فضایی هابل گرفته جزییاتی را نشان می‌دهد که به بازسازی تاریخچه‌ی این در هم تنیدگیِ غول‌پیکر کمک می‌کند.
در تصویرهای ژرف و گسترده از کهکشان ان‌جی‌سی ۱۳۱۶ می‌توانیم پوسته‌های برخوردی غول‌آسایی را پیرامون آن ببینیم، و نماهایی که از بخش مرکزی آن گرفته شده [مانند همین تصویر] هم کمتر بودن شمارِ خوشه‌های ستاره‌ای کروی در دل این کهکشان را نشان می‌دهند.
اینها همه پدیده‌هایی هستند که انتظار می‌رود در کهکشان‌هایی که در درازنای چند میلیارد سال گذشته دستخوش برخورد یا ادغام با دیگر کهکشان‌ها شده‌اند دیده شود.
گره‌ها و رشته‌های غباری که در این تصویر می‌بینیم نشانگر اینند که یکی یا چند تا از کهکشان‌های بلعیده شده کهکشان‌های مارپیچی بوده‌اند.
ان‌جی‌سی ۱۳۱۶ حدود ۵۰ هزار سال نوری پهنا دارد و با فاصله‌ی حدود ۶۰ میلیون سال نوری از زمین، در راستای صورت فلکی کوره دیده می‌شود.
[نوشته‌ی دیگری درباره‌ی این کهکشان: * این کهکشان یک قاتل زنجیره‌ای است!]
در نمای گسترده از کهکشان ان‌جی‌سی ۱۳۱۶ می‌توانیم پوسته‌های برخوردی غول‌آسایی را پیرامون آن ببینیم
-------------------------------------------

تلگرام، توییتر، و اینستاگرام یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
instagram.com/1star.7sky

واژه‌نامه:

star - NGC 1316 - elliptical galaxy - spiral galaxy - Hubble Space Telescope - shell - globular cluster - constellation of the Furnace - Fornax

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه