سطح ناهید از چشم فضاپیمای ساخت شوروی

اگر می‌توانستید روی سیاره‌ی ناهید بایستید، چه چیزی می‌دیدید؟
در این تصویر نمایی از این سیاره را از چشم "ونرا ۱۳" می‌بید، یک سطح‌نشین روباتیک ساخت شوروی که در مارس ۱۹۸۲ به کمک چترنجات و با بهره از ترمز هوایی در جو فشرده و انبوه ناهید بر خاک آن فرود آمد.
این کاوشگر در برهوتِ پیشِ رویش سنگ‌هایی تخت با زمینه‌های گسترده‌ی برهنه، و آسمانی یکدست روشن را بر فراز منطقه‌ی فوبه، نزدیک استوای ناهید می‌دید.
پایین، سمت چپ تصویر دستگاه نفوذسنجِ فضاپیما را می‌بینیم که دانشمندان در سنجش‌های خود از آن بهره گرفتند. تکه‌ی روشنی که سمت راست دیده می‌شود هم بخشی از درپوش یک عدسی است که به آنجا پرتاب شده.
در دماهایی نزدیک به ۴۵۰ درجه‌ی سلسیوس و فشارهایی ۷۵ برابر فشار هوای زمین، حتی فضاپیمای سرسخت ونرا هم نتوانست بیش از حدود دو ساعت تاب بیاورد.
با آن که تقریبا ۴۰ سال از تراگسیلِ داده‌های ونرا ۱۳ به درون سامانه‌ی خورشیدی گذشته، ولی پردازش‌ها و پیوندهای دیجیتالیِ عکس‌های گفت‌انگیزِ آن همچنان ادامه دارد.
بررسی داده‌های فروسرخِ تازه‌ای که از فضاپیمای ناهیدگردِ سسازمان فضایی اروپا (فضاپیمای ونوس اکسپرس) به دست آمده نشان می‌دهد که فعالیت‌های آتشفشانی احتمالا در روزگار کنونی هم روی ناهید رخ می‌دهد.

----------------------------------------------
تلگرام، توییتر، و اینستاگرام یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
instagram.com/1star.7sky

واژه‌نامه:

 Venus - Venera 13 - Soviet - lander - parachute - air-brake - Phoebe Regio - equator - penetrometer - lens - Earth - Solar System - infrared - ESA - Venus Express  - volcanoe

منبع: apod.nasa

برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

 


0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه