پرواز دوم جینی، کاملتر از پیش
اگر ویدیو اینجا اجرا نشد میتوانید آن را در تلگرام، اینستاگرام، فیسبوک و یا توییتر یک ستاره در هفت آسمان ببینید
بالگرد اینجنیوتی ناسا برای دومین بار به آسمان سیارهی سرخ رفت. این پهپاد کوچک در روز ۲۲ آوریل، چند روز پس از نخستین پروازش در ۱۹ آوریل، دومین پرواز خود را انجام داد.
اینجنیوتی نخستین هواگردیست که پرواز با توان مکانیکی را در سیارهای دیگر انجام داده. در پرواز نخست، این بالگرد ۳ متر به هوا برخاست، تا حدود ۳۰ ثانیه شناور ماند، چرخید و سپس دوباره فرود آمد و نشست. خودروی پرسهویرنس هم از فاصلهای امن، همه چیز را دید و به تصویر کشید.
پرواز دوم اندکی بلندپروازانهتر بود و حدود ۵۲ ثانیه به درازا کشید. در این آزمایش، اینجنیوتی پس از آن که به فرازای ۵ متری از سطح رسید، دو متر به سمت پهلو پرواز کرد، کمی شناور ماند و دور خود چرخید تا با دوربینش چشمانداز پیرامون را ببیند و سپس به مرکز میدان پرواز (فرودگاه کوچکش) در دهانهی جیزروی بهرام بازگشت و نشست.
سه پرواز دیگر با پیچیدگیهای فزاینده برای هفتههای آینده برنامهریزی شده. برای پرواز سوم، برنامهی گروه دانشمندان اینست که اینجنیوتی را سریعتر و دورتر از پیش ببرند و آن را تا ۵۰ متر از نقطهی برخاستن دورتر برده و و سپس برگردانند. اینجنیوتی در دو پرواز پایانی تا چند صد متر از فرودگاهش دورتر خواهد رفت.
میمی انگ از آزمایشگاه پیشرانش جت ناسا در کالیفرنیا در نشستی رسانهای که پس از پراز نخست برگزار شد گفت: «ما از محدودیتها فراتر خواهیم رفت و واقعا کارمان را گسترش خواهیم داد و خواهیم فهمید که چقدر میتوانیم پرواز کنیم.»
به گفتهی انگ، این گروه برای پرواز پایانی خواهند کوشید تا اینجنیوتی را به بالاترین حد تواناییاش در سرعت، فاصله و مانورپذیری برسانند، تلاشی که شاید به فرود خشن و سقوط آن بیانجامد: «در پایان، چشمداشت ما اینست که این بالگرد حد توانش را برآورده کند.»
پنجرهی زمانی این ماموریت برای انجام همهی آزمایشها -تا پیش از به راه افتادن پرسهویرنس برای ادامهی هدفهای علمی اصلیاش- حدود یک ماه است.
--------------------------------------------
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
instagram.com/1star.7sky
واژهنامه:
منبع: نیوساینتیست
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر