رنگ‌های اکسیژن قطبی

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
در روز ۱۳ مارس، ابری آهسته (کم‌سرعت) ولی چگال از پلاسمای باد خورشیدی به میدان مغناطیسی زمین برخورد کرد و شفق‌هایی گرداگرد هر دو قطب زمین پدید آورد.

عکاسی که این تصویر را همان شب در اورستای نروژ گرفته می‌گوید: «در زمان بیشترین فعالیت شفقی متوجه ستونی درخشان پشت یک ابر شدم و روی آن زوم کردم. این نمونه‌ای از تخته رنگ زیبایی‌ست که شفق‌های قطبی می‌توانند نمایش دهند.»

تقریبا همه‌ی رنگ‌های درون این تخته رنگ با برخی گونه‌های اکسیژن پیوند دارد.

رنگ سبز در میانه‌ی ستون از اتم‌های اکسیژن شناور در فرازای ۱۰۰ تا ۱۵۰ کیلومتری سطح زمین می‌آید. در این فرازا،  دما و چگالی هوا به خوبی مناسبِ تولید فوتون‌های سبز توسط اکسیژن در پی برخورد با ذرات پرانرژی فضایی است.

رنگ سرخ هم از اتم‌های اکسیژن سرچشمه گرفته، ولی در فرازای بالاتر، میان ۱۵۰ تا ۲۵۰ کیلومتر. چگالی کمترِ هوا در آن بخشِ جو مناسب تولید فوتون‌های سرخ است.

توده‌ی پایینی چیست؟ این ابریست که دارد رنگ چراغ‌های سطح زیر پایش را بازتابانده و از مولکول‌های آب تشکیل شده است: H2O، دو هیدروژن و یک "اکسیژن".

-------------------------------------------
تلگرام، توییتر، اینستاگرام و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
instagram.com/1star.7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

solar wind - plasma - Earth - magnetic field - aurora - pole - Geir T. Birkeland Øye - Ørsta - Norway - Northern Lights - oxygen - atom - photon - reflect - H2O

منبع: اسپیس‌ودر
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه