روزی که خورشید پف میکند!
اگر ویدیو اینجا اجرا نشد میتوانید آن را در تلگرام، توییتر، فیسبوک و یا اینستاگرام یک ستاره در هفت آسمان ببینید
ستارگانی مانند خورشید در بیشتر زندگیشان هیدروژن در هستهی خود میسوزانند. هنگامی که این سوخت به پایان برسد، این ستارگان هم پف میکنند و به غول سرخ تبدیل میشوند. قطرشان صدها برابر میشود و سیارههای نزدیک خود را میبلعند.
چنان چه در این پویانمایی نشان داده شده، در مورد سامانهی خورشیدی، سیارههای تیر، ناهید و حتی زمین تا حدود ۵ میلیارد سال دیگر در دل خورشیدِ غول سرخ فرو خواهند رفت.
سرانجام ستارگان خورشیدسان این لایههای بیرونی را با پس زدن به فضا از دست میدهند و تنها یک هستهی سوخته به نام کوتولهی سفید برایشان به جا میماند.
این دسته از پسماندهای ستارهای همچنان میتوانند میزبان سیارههایی باشند و نمونههای بسیاری از آنها در کهکشانمان وجود دارد. با این همه، اخترشناسان تا سال ۲۰۱۹ شواهدی از یک سیارهی غولپیکر که از چنین رویدادی جان به در برده باشد پیرامون یک کوتولهی سفید نیافته بودند [خبرش را اینجا خواندید: * کشف نخستین سیاره غولپیکر پیرامون یک کوتوله سفید].
این فراسیارهی نپتونسان که در سامانهی دبلیودیجی۰۹۱۴+۱۹۱۴ جای دارد میتواند نخستین نمونه از بسیار سیارههایی پیرامون این دست از ستارگان باشد.
-----------------------------------------
تلگرام، توییتر، و اینستاگرام یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
instagram.com/1star.7sky
واژهنامه:
Sun - hydrogen - red giant - planet - Solar System - Mercury - Venus - Earth - white dwarf - star - galaxy - Neptune - exoplanet - WDJ0914+1914
منبع: ESO
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر