ایستگاه و اژدها در برابر خورشیدی که زبانه می‌کشد

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
این لکه‌ی خورشیدی نیست. این ایستگاه فضایی بین‌المللی (آی‌اس‌اس) است که دارد از برابر چهره‌ی خورشید می‌گذرد.
هر لکه‌ی خورشیدی دارای یک سایه‌ی تیره‌ی مرکزی و یک نیمسایه‌ی روشن‌تر گرداگرد این سایه است، هیچ کپسول دراگونی هم کنارش پهلو نگرفته!
برخلاف آن، آی‌اس‌اس یک ساختار پیچیده با لبه‌ها و نوک‌های تیز است و به عنوان یکی از بزرگ‌ترین و پیچیده‌ترین فضاپیماهایی که تاکنون به دست انسان ساخته شده شناخته می‌شود.
همچنین، لکه‌های خورشیدی به گرد خورشید می‌گردند ولی آی‌اس‌اس در مواری به گرد زمین می‌گردد.
از آنجایی که ایستگاه هر ۹۰ دقیقه یک بار زمین را دور می‌زند، گذشتنش از جلوی خورشید چندان نامعمول نیست، ولی جایگاه، تجهیزات و زمانِ مناسب برای گرفتنِ تصویری بسیار خوب از آن به هنگام گذر کمیاب است.
این تصویر از پیوند سه عکس درست شده که همگی از یک جا و تقریبا همزمان گرفته شده‌اند.
یکی از این عکس‌ها با نوردهی بلند گرفته شده و زبانه‌های کم‌نوری که بر لبه‌ی بالای خورشید دیده می‌شوند را نشان می‌دهد. تصویر دوم با نوردهی کوتاه‌تر گرفته شده و بافت پیچیده‌ی فام‌سپهر (کروموسفر) خورشید را نمایان کرده است. عکس سوم که از همه دشوارتر بوده ایستگاه فضایی را که داشته در کسری از ثانیه از جلوی خورشید می‌گذشته گرفته.
اگر به نمای ایستگاه که در برابر روشنی خوشید به حالت سایه‌نما درآمده دقت کنید می‌توانید کپسول سرنشین‌دار دراگون (اژدها) که کنار آن پهلو گرفته را هم شناسایی کنید.

--------------------------------------------
تلگرام، توییتر، و اینستاگرام یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
instagram.com/1star.7sky

واژه‌نامه:

sunspot - International Space Station - ISS - Sun - umbra - penumbra - Dragon capsule - Earth - prominence - chromosphere - silhouette - Dragon Crew

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه