هفتمین پرواز بالگرد مریخی

عکسی از کف دهانه‌ی جیزروی بهرام که بالگرد اینجنیوتی ناسا در ششمین پروازش که روز ۲۲ می ۲۰۲۱ انجام شد، از فرازای ۱۰ متری گرفت

اگر همه چیز به پایه‌ی برنامه پیش برود، اینجنیوتی، بالگرد مریخی ناسا امروز، ششم ژوئن، دوباره به هوا می‌رود و به سوی فرودگاهی تازه پرواز می‌کند.

دست‌اندرکاران اینجنیوتی سرگرم آماده‌سازی این بالگردِ ۱.۸ کیلوگرمی برای هفتمین پروازش در هوای سیاره‌ی بهرام هستند. برنامه‌ی کار، فرستادن اینجنیوتی به جایگاه فرود تازه‌ای در فاصله‌ی حدود ۱۰۵ متری جنوب جایگاه کنونی‌اش در کف دهانه‌ی جیزرو است.

مقام‌های ناسا در به روزرسانی ۴ ژوئن نوشتند: «این دومین باری خواهد بود که این بالگرد در فرودگاهی می‌نشیند که در پرواز گذشته‌اش آن را بررسی نکرده بوده. به جای آن، گروه اینجنیوتی بر تصویرهایی تکیه دارند که فضاپیمای مدارگرد شناسایی بهرام با دوربین هایراز خود گرفته و نشان می‌دهند که این پایگاه تازه‌ی عملیات به نسبت هموار است و دست‌اندازهای کمی روی سطحش دارد.»

آنها افزودند داده‌های این پرواز تا سه روز پس از آن به زمین فرستاده خواهد شد.

اینجنیوتی در ششمین پروازش هم به یک فرودگاه دیده‌بانی نشده پرواز کرده بود. این پرواز در روز ۲۲ می انجام شد و ۱۰۰ درصد هم بی‌دردسر نبود. این هواگرد بالگردانِ انرژی خورشیدی در این پرواز دچار یک گِلِس (نقص) شد که مدت کوتاهی جریان عکس‌ها از دوربین ناوبری آن به رایانه‌ی درونش را قطع کرد. ولی اینجنیوتی توانست از پس ناهنجاری برآید و با آسودگی در جایی نزدیک جایگاه تعیین شده فرود بیاید.

بالگرد اینجنیوتی ناسا به هنگام ششمین پروازش در روز ۲۲ می ۲۰۲۱ این عکس را به کمک دوربین ناوبری سیاه و سفیدش از سایه‌ی خو بر سطح دهانه‌ی جیزرو گرفت. این دوربین که روی بدنه‌ی بالگرد جای دارد، یک راست رو به پایین است و کار ردیابی سطح زیر پا به هنگام پرواز را انجام می‌دهد

اینجنیوتی در روز ۱۸ فوریه به همراه خودروی پرسه‌ویرنس ناسا در دهانه‌ی ۴۵ کیلیومتر-پهنای جیزرو فرود آمد. این بالگرد در روز ۳ آوریل از شکم پرسه‌ویرنس بیرون آمد و یک کارزار یک ماهه‌ی پرواز را برای نشان دادنِ امکانِ پرواز با توان مکانیکی در بهرام آغاز کرد.

اینجنیوتی گام آغازین ماموریت را با پنج پرواز که پی در پی پیچیده‌تر و بلندپروازانه‌تر می‌شدند به خوبی گذراند. سپس ناسا ماموریت آن را تمدید کرد که در گام‌های افزوده‌ی آن، تمرکز بر نمایشِ توانایی هواگرد بالگردان در دیده‌بانی است. پرواز برنامه‌ریزی شده‌ی امروز دومین پرواز در این کارزار تازه خواهد بود.

پرسه‌ویرنس پنج پرواز نخست اینجنیوتی را با ضبط ویدیو و صدای این پروازهای تاریخ‌ساز به طور گسترده ثبت و مستند کرد. ولی این خودرو اکنون تمرکز بر ماموریت علمی خود را آغاز کرده، ماموریتی که دربردارنده‌ی جستجوی نشانه‌های زندگی باستانی بهرام و نمونه‌برداری برای بازگرداندن به زمین در آینده است. بنابراین دستیابی به عکس‌های پرواز اینجنیوتی این روزها سخت‌تر از پیش خواهد بود.


-------------------------------------------

تلگرام، توییتر، اینستاگرام و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

  NASA - Mars - helicopter - Ingenuity - HiRISE - Mars Reconnaissance Orbiter - Jezero Crater - Earth - navigation - Perseverance - rotorcraft

منبع: اسپیس دات کام
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه