چهره‌ای در ابرهای مشتری

اینجا در ابرهای مشتری چه می‌بینید؟
در بزرگ‌ترین سنجه (مقیاس)، مشتری دارای منطقه‌های روشن و کمربندهای قهوه‌ای-سرخی است که یکی در میان محیط این سیاره را در بر گرفته‌اند.
گازهای بالارونده که به طور عمده از هیدروژن و هلیوم هستند، معمولا به گرد مناطق پُرفشار به چرخش در می‌آیند. برخلاف آن، گازهای پایین‌رونده‌ی کمربندها معمولا به گرد منطقه‌های کم‌فشار می‌چرخند، مانند چرخندها و توفندهای روی زمین.
توفان‌های درون کمربندها می‌توانند ساختارهایی مانند بیضی‌های سفید بزرگ و دیرپا و همچنین لکه‌های کشیده‌ی سرخ را بسازند.
فضاپیمای روباتیک جونوی ناسا بیشتر این ساختارهای ابری را در سال ۲۰۱۷، به هنگام عملیات پیرامشتری ۶، ششمین گذر از کنار این غول گازی در مدارهای ۲-ماهه‌اش به تصویر کشید که اینجا می‌بینید.
ولی چیزی که نگاه شما را در این تصویر به خود می‌کشد بی‌شک خود این ابرها نیستند، بلکه چیدمان آنهاست که با هم نمای یک چهره را پدید آورده‌اند.
این چهره که "جووی مک ژوپیترفیس" (Jovey McJupiterface) نام گرفت، تا چند هفته بر جا بود و سپس با دور شدن ابرها و توفان‌ها از یکدیگر، ناپدید شد.
جونو اکنون ۳۳مین مدارش به گرد مشتری را هم کامل کرده و همین دو روز پیش هم دیداری نزدیک با گانیمد، بزرگ‌ترین ماه سامانه‌ی خورشیدی انجام داد.

-------------------------------------------
تلگرام، توییتر، اینستاگرام و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

 Jupiter - planet - zone - belt - hydrogen - helium - cyclone - hurricane - Earth - white oval - red spot - NASA - Juno spacecraft - perijove - Jovey McJupiterFace - Ganymede - Solar System - moon

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه