حلقه‌ای دور خورشید

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
دلتان می‌خواهد یک حلقه به گرد خورشید ببینید؟
انجام این کار در آسمان روز در هر جایی که دنیا که باشید ساده است.
هاله‌های دایره‌ای ۲۲ درجه که دستاورد بلورهای آب یخ‌زده با جهت‌گیری‌های کتره‌ای (بی‌نظم) در ابرهای نازک و تنکِ پرسا (سیروس) در فراز بالای آسمان هستند بسیار بیشتر از رنگین‌کمان دیده می‌شوند.
نمونه‌ی چنین هاله‌ای که اینجا می‌بینید روز ۲۹ می با یک تلفن هوشمند در رم ایتالیا به تصویر کشیده شده.
به به طور معمول، تنها کاری که برای نمایان کردن حلقه‌ی درخشانِ هاله نیازست پوشاندن قرص خورشید با هر چیزی است، برای نمونه با انگشت.
شعاع زاویه‌ایِ ویژه‌ی این گونه هاله‌ها تقریبا برابر است با پهنای دستتان از انگشت شست تا انگشت کوچک، هنگامی که بازویتان را گشوده و رو به آسمان گرفته باشید.
ولی اگر بخواهید یک خورشیدگرفتگیِ "حلقه‌ی آتش" را ببینید کارتان دشوارتر می‌شود.
خورشیدگرفتگی دیروز (۱۰ ژوئن) در گام کاملش به شکل یک خورشیدگرفتگی حلقوی -پدیده‌ای به نام حلقه‌ی آتش- بود و این حلقه‌ی آتش را تنها دربخش‌هایی از زمین که در راستای نوار باریکِ گذرِ سایه‌ی ماه بودند می‌شد دید؛ نواری که از روی بخش‌هایی از شمال کانادا، گرینلند، شمالگان و خاور دور روسیه می‌گذشت.
ولی این خورشیدگرفتگی در بخش‌های گسترده‌تری از زمین به شکل یک گرفتگی پاره‌ای (جزیی) دیده می‌شد، از جمله در شمال آسیا، اروپا و بخش‌هایی از کشور آمریکا.

-------------------------------------------
تلگرام، توییتر، اینستاگرام و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

Sun - ice crystal - cirrus clouds - 22 degree halo - rainbow - Rome - Italy - angular radius - ring of fire - annular solar eclipse - Moon - Canada - Greenland - Arctic - Russia - Asia - Europe - US

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه