جزیره‌های تاریک در دریای پلاسما

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
لکه‌های خورشیدی با اندازه‌ای به بزرگی سیاره‌ی زمین، غرق در دریایی از پلاسمای تابناک و نگه داشته شده با لنگری از میدان‌های نیرومند مغناطیسی، جزیره‌هایی تاریک در شیدسپهر (فوتوسفر) خورشیدند، همان سطح روشن خورشید.
این لکه‌ها که در بخش‌های فعال سطح خورشید پدید می‌آیند تنها به این دلیل تیره دیده می‌شوند که اندکی از سطح پیرامونشان خنک‌ترند، با دماهایی حدود ۴۰۰۰ کلوین در برابر ۶۰۰۰ کلوینِ سطح پیرامون.
لکه‌هایی که در این تصویر می‌بینید در منطقه‌ی فعال ای‌آر۲۸۳۵ جای دارند، بزرگ‌ترین منطقه‌ی فعالی که اکنون دارد از روی چهره‌ی خورشید می‌گذرد.
این نمای نزدیکِ تلسکوپی که در روز ۱ ژوییه از ای‌آر۲۸۳۵ گرفته شده پهنه‌ای به گستردگی حدود ۱۵۰ هزار کیلومتر، بیش از ۱۰ برابر قطر زمین را می‌پوشاند.
منطقه‌های فعال خورشیدی با میدان‌های نیرومندی که دارند اغلب پدیدآورنده‌ی شراره‌ها و فوران های تاجی خورشیدند، توفان‌هایی که بر هوای فضاییِ نزدیک سیاره‌ی زمین هم اثر می‌گذارند.

--------------------------------------------
تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

plasma - magnetic field - sunspot - planet - photosphere - Sun - AR2835 - Earth - diameter - solar active region - solar flare - coronal mass ejection - space weather


منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه