پنجره‌ای رو به کهکشان مادری!

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
عکاس این تصویر مدتی بود که به گرفتن چنین عکسی فکر می‌کرد.
وی می‌دانست که اجرام در بالای آسمان بیشترین روشنایی را دارند، زیرا در آنجا، پراکندگی نورشان در اثر لایه‌های هوا کمترین است.
وی همچنین می‌دانست که در آن هنگام از سال در جنوب استرالیا، هسته‌ی کهکشان راه شیری در زمانِ نزدیک به نیمه‌شب، تقریبا درست بالای سر خواهد بود.
وی با دنبال کردنِ این تصویر ذهنیِ خود، به دل جنگل کایپو زد و به جایی رفت که کاج‌های مونتری بلند بیشترِ آسمان را پنهان کرده بودند، به جز این بخش که مانند پنجره‌ای با چارچوبی از درختان باز مانده بود و وی توانست آنچه در ذهن داشت را از طبیعت دور و نزدیک به تصویر بکشد.
او ۱۶ نما از درختان و کهکشان راه شیری ثبت کرد.
ستاره‌ی نارنجی‌رنگِ سمت چپ صفحه‌ی مرکزی کهکشان ستاره‌ی کژدم‌دل (قلب عقرب) است. ستاره‌ی آلفا قنطورس هم همان ستاره‌ی روشنی‌ست که در سمت راست مرکز تصویر خودنمایی می‌کند. راستای مرکز کهکشان هم به زیرِ کژدم‌دل می‌رسد.
اگر چه پس از چند ساعت، با چرخش زمین، صفحه‌ی کهکشان هم به سمت چپ جابجا شد و به زودی پشت تنه‌ی درختان پنهان شد، ولی نمای ذهنی این عکاس برای همیشه ماندگار شد- و اینجا شما هم می‌توانید آن را ببینید.

--------------------------------------------
تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

scatter - core - Milky Way Galaxy - South Australia - Kuipto Forest - radiata pine - Antares - star - central plane - Alpha Centauri - Earth - Galactic plane


منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه