تماشای بارش شهابی از فضا!

این تصویر در اندازه‌‌ی بزرگ‌تر
مردمان زمین به طور معمول بارش‌های شهابی را با نگاه کردن به بالای سر تماشا می‌کنند. ولی این نمای چشمگیر که در ۱۳ اوت ۲۰۱۱ به دست فضانورد، رون گاران ثبت شده، یک شهاب برساوشی را از بالا نشان می‌دهد.
از چشم‌انداز گاران، یعنی از درون ایستگاه فضایی بین المللی و از مداری در فرازای ۳۸۰ کیلومتری سطح زمین، شهاب‌های بارش برساوشی که ذرات به جا مانده از دنباله‌دار سویفت-تاتل هستند و با ورودشان به جو زمین، در اثر گرما گداخته و برافروخته می‌شوند، رد خود را در پایین و زیر پای فضانوردان به جا می‌گذارند.
ذرات فروزانِ غبارِ دنباله‌دار با سرعتی نزدیک به ۶۰ کیلومتر بر "ثانیه" از درون جو چگال‌تر زمین، در فرازای حدود ۱۰۰ کیلومتری سطح می‌گذرند.
در مورد شهاب درون این عکس، درخشش کوتاه شهاب در سمت راست مرکز تصویر دیده می‌شود، زیرِ خمیدگیِ لبه‌ی زمین و لایه‌ای از هواتاب سبزفام، درست زیر ستاره‌ی پرفروغ ژوبین‌دار (سماک رامح، آلفای گاوران).
اگر دلتان می‌خواهد با چشم خود یک بارش شهابی ببینید شانس یارتان است چون بارش شهابی برساوشی سال ۲۰۲۱ در این هفته به بیشینه می‌رسد و از آنجا که به هنگام بارش امسال، ماه در بیشتر ساعت‌های شب در آسمان غایب است، مزاحمتی پدید نخواهد آورد و در مناطق تاریک باید بتوانید شهاب‌های کم‌نور را هم ببینید.

--------------------------------------------
تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

planet - Earth - Perseid - meteor shower - astronaut - Ron Garan - International Space Station - comet - Swift-Tuttle - incandescence - meteor - airglow - star - Arcturus - Moon - Sun

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه