بازگشت دنباله‌دار ۶۷پی به آسمان زمین

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
در این نمای تلسکوپی که روز ۷ سپتامبر گرفته شده دنباله‌دار کم‌نورِ چوریموف/گراسیمنکو (۶۷پی) را می‌بینیم که از برابر ستارگانِ پس‌زمینه در صورت فلکی گاو و کهکشان‌هایی که از خودش هم کم‌نورترند می‌گذرد.
حدود ۵ سال پیش، این دنباله‌دار با پهنای ۴ کیلومتری و هسته‌ی دو-لپی‌اش، در پیِ کامل شدنِ ماموریت تاریخی کاوشگر روزتا در آن، به آرامگاه پایانیِ روبات‌های زمینی تبدیل شد.
دنباله‌دار ۶۷پی پس از پیمودن مسیرش در آن سوی مشتری، اکنون دارد در راستای مدار ۶.۴ ساله‌اش به سوی خورشید و رسیدن به نقطه‌ی پیراهور (حضیض)، یعنی نزدیک‌ترین نقطه‌ی مدارش به خورشید پیش می‌آید تا در روز ۲ نوامبر به آن برسد.
ده روز بعد، در روز ۱۲ نوامبر هم به نقطه‌ی پیرازم، نزدیک‌ترین نقطه‌ی مدارش به زمین خواهد رسید و با فاصله‌ی حدود ۰.۴۲ ای‌یو از کنارش خواهد گذشت [هر ای‌یو یا یکای اخترشناسی هم ارز فاصله‌ی زمین تا خورشید است-م].
بر پایه‌ی پیش‌بینی‌ها، این دنباله‌دار در اواخر نوامبر و در دسامبر به بیشینه‌ی روشنایی می‌رسید هرچند که باز هم برای دیدنش نیاز به تلسکوپ خواهد بود.
در روز ۷ سپتامبر (شبی که این عکس گرفته شده بود)، دنباله‌دار روزتا (۶۷پی) حدود ۰.۶۵ یکای اخترشناسی، تقریبا هم ارز ۵.۴ دقیقه‌ی نوری از سیاره‌مان فاصله داشت.

-------------------------------------------------------
تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

 comet - Churyumov-Gerasimenko - 67P - star - constellation Taurus - galaxy - planet - Earth - Rosetta - Jupiter - perihelion - Sun - astronomical unit

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه