پلیکان در ساحل آمریکای شمالی


این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
اگر به جغرافی و طبیعت زمین علاقه داشته باشید باید بتوانید نمای این ابرهای کیهانی را شناسایی کنید.
در سمت چپ یک توده‌ی گسیلشی را می‌بینیم که رگه‌های تیره‌ی کناره‌اش، نمایی مانند نقشه‌ی یک قاره -آمریکای شمالی- به پیکره‌ی آن داده‌اند، و به همین دلیل این ابر که عنوان رده‌بندی‌اش ان‌جی‌سی ۷۰۰۰ است به نام سحابی آمریکای شمالی نیز شناخته می‌شود.
سمت راست، درست در کنار ساحل خاوری آمریکای شمالی آی‌سی ۵۰۷۰ را می‌بینیم که آن هم به دلیل نمای آشنای پیکره‌اش به نام سحابی پلیکان شناخته شده.
این دو سحابی درخشان حدود ۱۵۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارند و هر دو بخشی از یک منطقه‌ی ستاره‌زایی گسترده و پیچیده هستند که تقریبا به اندازه‌ی سحابی نام‌آشنای شکارچی به ما نزدیک است. در این فاصله، پهنای این میدان دید ۳ درجه‌ای برابر با ۸۰ سال نوریست.
در این تصویر باکیفیت داده‌های باریک‌باندی به کار رفته که جبهه‌های یونشی درخشان و تابش سرخ ویژه‌ی گازهای اتمی هیدروژن، گوگرد و اکسیژن را نمایان کرده‌اند.
این سحابی‌ها را با یک دوربین دوچشمی می‌توان در آسمانی تاریک، در شمال خاور ستاره‌ی درخشان دنب در صورت فلکی ماکیان پیدا کرد.

-------------------------------------------------
تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

planet - North America Nebula - NGC 7000 - IC 5070 - Pelican Nebula - star - Orion Nebula - ionization - atomic hydrogen - sulfur - oxygen - binoculars - Deneb - constellation of Cygnus - Swan

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

 

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه