لوسی در میدان خرچنگ
فضاپیمای لوسی ناسا در روز یکشنبه، ۱۶ اکتبر از دماغهی کاناورال برخاست و درست پیش از طلوع محلی، با ردّی آتشین زمین را بدرود گفت. کمتر از ۱۸ ساعت بعد، برد یانگ از تالسای اوکلاهما این کاوشگر را که ۳۵۰ هزار کیلومتر دورتر از زمین، در صورت فلکی خرچنگ پیش میرفت به تصویر کشید.
![]() |
این پویانمایی (گیف) در اندازهی بزرگتر |
یانگ میگوید: «این فضاپیما بسیار کمنور بود، با بزرگای (قدرِ) تنها حدود ۱۵+. ولی من توانستم آن را با بهره از آیتلسکوپ بزرگ نیم-متری (تی۱۱) در نیومکزیکو تصویربرداری کنم.»
این فضاپیما که نامش را از سنگوارهی انسانی پرآوازهی "لوسی" که سال ۱۹۷۴ در آفریقا یافته شده بود گرفته، با هدف بررسی گونهای به کلی متفاوت از سنگوارهها (یادگارها) در فضا پیش میرود. لوسی با ۷ سیارک تروجان دیدار خواهد کرد. این سیارکها بازماندههای آغازین از روزگارِ پیدایش سامانهی خورشیدیاند که همگی پیرامون دو نقطهی لاگرانژ مشتری گرد آمدهاند. حسگرهای درون این فضاپیما به بررسی نما (ظاهر) و همنهشِ (ترکیبِ) این سیارکها خواهد پرداخت و نظریههای هماورد در زمینهی پیدایش سیارهها را به آزمایش خواهد گذاشت.
ولی پیش از همه ... لوسی به دیدار یک سیارک کوچک در کمربند اصلی سیارکها میان بهرام و مشتری خواهد رفت: "سیارک ۵۲۲۴۶ دانلد جانسون"، سیارکی که نامش را از دانشمندِ دیرینمردمشناسی گرفته که لوسی اصلی را در ۱۹۷۴ یافته بود. گردانندگان ماموریت برنامه دارند تا حسگرهای لوسی را به عنوان یک کار تمرینی پیش از ماموریت اصلی روی ترجانها، روی این سنگ فضایی آزمایش کنند. برای بهروزرسانی میتوانید به وبگاه خود لوسی سر بزنید.
-------------------------------------------------
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky
واژهنامه:
منبع: اسپیسودر
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر