تصویری ثابت از جنگ دو موش!

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر

این دو کهکشان بزرگ و نیرومند دارند همدیگر را تکه پاره می‌کنند.

اخترشناسان نام این جفت کهکشان مارپیچی را که عملا از درون یکدیگر گذشته‌اند، به دلیل دُم‌های بلندشان،"موش‌ها" گذاشته‌اند.
این دُم‌ها یا دنباله‌های بلند در اثر اختلاف نسبی میان کشش گرانشی که روی بخش‌های دور و نزدیک هر کهکشان وارد شده پدید آمده‌اند. به دلیل بزرگی بسیارِ فاصله‌ها، این برهمکنش کیهانی به آرامی و در درازنای صدها میلیون سال رخ داده.
دو کهکشان به احتمال بسیار چند میلیارد سالِ آینده بارها با یکدیگر برخورد خواهند کرد تا سرانجام با هم یکی شده و کهکشانی یگانه را خواهند ساخت.
کهکشان ان‌جی‌سی ۴۶۷۶ با دوری حدود ۳۰۰ میلیون سال نوری از زمین، در راستای صورت فلکی گیسو دیده می‌شود و از اعضای احتمالی خوشه‌ی کهکشانی گیسو هم هست.
این تصویر در سال ۲۰۰۲ به کمک دوربین پیمایشی پیشرفته‌ی تلسکوپ فضایی هابل گرفته شد.
این موش‌های کهکشانی احتمالا در چند میلیارد سال آینده بارها و بارها با یکدیگر برخورد خواهند کرد تا سرانجام در هم آمیخته و با هم یک تک کهکشان را پدید آورند.
دنباله‌های کشندیِ کم‌نورِ این دو کهکشان که در این میدان دید نمایان هستند تا صدها هزار سال نوری درازا دارند ولی از پشت تلسکوپ‌های کوچک چندان دیده نمی‌شوند.

-------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

NGC 4676 - Mice - spiral galaxy - tail - gravitational pull - galaxy - constellation of Bernice's Hair - Coma Berenices - Coma Cluster of Galaxies - Hubble Space Telescope - Advanced Camera for Surveys

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه