کمان‌های آتشین لوسی

چرا این فضایما راه به این دوری تا مشتری را می‌رود، ولی به خود مشتری سر نمی‌زند؟
خوب برنامه‌ی این کاوشگر که لوسی نام دارد، پیگیری و یافتن گواه‌هایی درباره‌ی ریشه‌ی سامانه‌ی خورشیدی، متفاوت با آنچه در مشتری -جایی که اکنون جونو در مدارش می گردد- یافته می‌شود است.
مشتری آن چنان سیاره‌ی بزرگیست که توانسته با گرانش نیرومند خود بی‌شمار سیارکی که پیشِ رو و پشت سرش به گرد خورشید در گردشند را پیرامون خود به دام بیاندازد.
این سیارک‌های تروجان در سرتاسر سامانه‌ی خورشیدی ساخته شده‌اند و برخی از آنها چه بسا میلیاردها سال در آنجا (پیرامون مشتری) گیر افتاده‌اند.
دیدار با این تروجان‌های مشتری به ما امکان می‌دهد تا آنها را همچون سنگواره‌هایی که به احتمال بسیار، سرنخ‌هایی بیمانند را از روزگار آغازین سامانه‌ی خورشیدی در خود دارند بررسی کنیم.
نام لوسی برگرفته از سنگواره‌ی انسانی پرآوازه‌ایست که خودش هم نامش را از یک ترانه‌ی پرآوازه گرفته بوده. برنامه‌ی لوسی اینست که از سال ۲۰۲۵ تا ۲۰۳۳ با هشت سیارک دیدار کند.
در این تصویر چشم‌انداز پرتاب لوسی و بازتاب رد آتشین آن در هفته‌ی گذشته را می‌بینیم که سوار بر یک موشک پرتوان اتلس ۵ از دماغه‌ی کاناورال در فلوریدای آمریکا راهی فضا شد.

-------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

Jupiter - Lucy - Solar System - Juno - planet - asteroid - Sun - trojan asteroid - fossil - fossil skeleton - Atlas V - Cape Canaveral - Florida - USA

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه