مهمان سبز و خرچنگ سرخ

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
این میدان دید زیبا بیش از ۲ درجه یا ۴ برابر قرص کامل ماه را در آسمان می‌پوشاند و انباشته از ستارگانی در راستای صورت فلکی گاو است.
بالا و سمت راست مرکز چارچوب می‌توانید نمای افشان کم‌نور و سرخ‌فام مسیه ۱ (ام۱) را ببینید، جرمی که به نام سحابی خرچنگ نیز شناخته می‌شود.
ام۱ نخستین جرمی بود که نامش در فهرست پرآوازه‌ای که شارل مسیه، شکارچی نباله‌دارها در سده‌ی ۱۸ میلادی، برای اجرامی که قطعا دنباله‌دار "نیستند" پدید آورده بود نگاشته شد.
ولی در این تصویر که ۱۱ اکتبر همین امسال گرفته شده یک دنباله‌دار هم دیده می‌شود.
این دنباله‌دار که گیسوی سبزفام کم‌سو و دُم غباری‌اش زیر مرکز و سمت چپ چارچوب دیده می‌شود همان دنباله‌دار دوره‌ایِ ۶۷پی/چوریموف-گراسیمنکو است که به نام دنباله‌دار روزتا هم شناخته می‌شود.
این دنباله‌دار در سده‌ی ۲۱ آرامگاه پایانی روبات‌هایی از سیاره‌ی زمین شد.
دنباله‌دار روزتا اکنون دارد دوباره به بخش درونی سامانه‌ی خورشیدی برمی‌گردد و به سوی نقطه‌ی پیراهور یا حضیض، نزدیک‌ترین نقطه‌ی مدارش به خورشید پیش می‌رود تا در ۲ نوامبر به آن برسد.
این دنباله‌دار در ۱۲ نوامبر هم به نقطه‌ی پیرازَم، یا نزدیک‌ترین نقطه‌ی مدارش به زمین خواهد رسید، هرچند که کم‌نورتر از آن خواهد بود که با چشم نامسلح دیده شود.

-------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

full moon - star - constellation Taurus - Bull - Messier 1 - M1 - Crab Nebula - comet - Charles Messier - 67P Churyumov-Gerasimenko - Rosetta's comet - planet - Earth - solar system - perihelion - Sun - perigee

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه