مشعل قیفاووس در تسخیر ارواح

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
به نظر می‌رسد ارواح سرگردان این پهنه‌ی آراسته و زیبای آسمان شب در صورت فلکی شاهانه‌ی قیفاووس را به تسخیر خود در آورده‌اند. البته این پیکره‌ها ابرهای غبار کیهانی‌اند که از بازتاب نور ستارگان اندکی روشن شده‌ و به سختی دیده می‌شوند.
گفتن ندارد که این ارواح دستشان به ما نمی‌رسد زیرا بسیار دور از زمین، در صفحه‌‌ی کهکشان و بر لبه‌ی مجموعه ابرهای مولکولی "مشعل قیفاووس" در فاصله‌ی ۱۲۰۰ سال نوری لانه کرده‌اند.
ابر وی‌دی‌بی ۱۴۱ یا اس‌اچ-۱۳۶ که به نام سحابی شبح هم شناخته می‌شود، با پهنای دو سال نوری، کمی روشن‌تر از دیگران است و در سمت راست این میدان دید پرستاره دیده می‌شود. در این سحابی نشانه‌های آشکاری از هسته‌های چگال و رُمبنده هم به چشم می‌خورد که در گام‌های آغازین ستاره‌زایی به سر می‌برند و در آینده، هر یک ستاره‌ای درخشان خواهد شد.
درست سمت راست مرکز چارچوب ان‌جی‌سی ۷۰۲۳ یا سحابی آیریس (گل زنبق) را می‌بینیم که که نور آبی‌فام ستارگان داغ و جوان را بازتابانده و به روشنی از میان گرد و غبار هراس‌انگیز خودنمایی می‌کند.
میدان‌های بارورِ غبارِ میان‌ستاره‌ای در این نمای گسترده‌ی تلسکوپی پهنه‌ای تقریبا به اندازه‌ی هفت قرص کامل ماه را در آسمان سیاره‌ی زمین می‌پوشانند.

-------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

constellation Cepheus - reflect - plane - Milky Way - Cepheus Flare - molecular cloud - vdB 141 - Sh2-136 - Ghost Nebula - star formation - star - NGC 7023 - Iris Nebula - full moon

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

 

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه