"دونات یوفو" بر فراز سوئیس؟

یک عکاس در زوریخ سوییس، جرمی درخشان را در زمانی که چهار فضانورد اسپیس‌ایکس چند هزار مایل دورتر، داشتند به زمین برمی‌گشتند در آسمان دید.

در شب دوشنبه، ۸ نوامبر، یک عکاس در زوریخ سوییس، با شناسه‌ی توییتریِ @Eavix1Eavix، دوربینش را رو به آسمان گرفت و چندین عکس از چیزی که آن را "یوفوی دوناتی" (donut UFO) می‌خواند گرفت.

این جرم پرنده که از چندین حلقه‌ی درخشان هم‌مرکز به رنگ آبی تشکیل شده بود به همان اندازه که به یک فضاپیما می‌ماند، مانند یک خوراکی صبحانه هم بود. عکاس گمان برد که در حقیقت کپسول اندیوور شرکت اسپیس‌ایکس را دیده که بر پایه‌ی برنامه، باید چهار فضانورد را در پایان ماموریتی ۲۰۰ روزه از ایستگاه فضایی بین‌المللی به زمین برمی‌گرداند. روزنامه‌ی انگلیسی دیلی‌میل که حتی روز بعد، این عکس‌های وهم‌آور را هم در خبری با تصویرهای بازگشت اندیوور جای داد.

ولی این داستان [ربط دادن چیزی که عکاس در سوییس دیده با فضاپیمای اسپیس‌ایکس] یک مشکلی دارد: کپسول اندیور کمی پس از ۱۰:۳۰ شب به وقت خاور آمریکا، در شاخاب مکزیک که آن سر دنیا بود فرود آمد، بیش از ۸۰۰۰ کیلومتر دورتر از زوریخ.

اگرچه تماشاگران در لوییزیانا، آلاباما و چند ایالت دیگر می‌توانستند نماهایی آشکار از کپسول که داشت در آسمان پایین می‌آمد ببینند، ولی دیدن ورود این کپسول به جو برای هر بیننده‌ای در سوییس تقریبا ناشدنی است، این را مارکو لنگبروک که یک ردیاب آماتور ماهواره‌ها و پژوهشگری در دانشگاه لیدن هلند است می‌گوید.

لنگبروک می‌گوید: «هر گونه گذشتن [اندیور] بر فراز سوییس تا پیش از فرود در آن شب، به طور کامل در سایه‌ی زمین بوده، یعنی خورشید نمی‌توانسته آن را روشن کند تا کسی در سوییس بتواند آن را ببیند.»«خودِ ورود اندیور به جو بر فراز مکزیک و شاخاب مکزیک بود و از سوییس دیده نمی‌شد. روشن شدن موتورِ آن برای تغییر مدار، پیش از ورود به جو هم بر فراز اقیانوس هند انجام شد و بنابراین آن هم از سوییس دیده نمی‌شد.»

خوب اگر یوفوی دوناتی کپسول اسپیس‌ایکس نبوده، پس چه بوده؟ به گفته‌ی لنگبروک، این جرم ناشناس پرنده‌ی بر فراز سوییس شاید اصلا پرواز نمی‌کرده؛ این شی می‌توانسته تصویرِ به هم ریخته‌ی یک ستاره‌ی دوردست باشد.

لنگبروک می‌گوید: «من کاملا مطمئنم که "یوفوی دوناتی" در تصویرهای سوییس یک تصویرِ ناکانونی از ستاره‌ای پرنور است.»«بسیار به آن می‌ماند.»

با این همه، به نظر می‌رسد عکس‌های دیگری که این عکاس در آن شب گرفته دنباله‌ای زیگزاگی از نور را پشت این جرم نشان می‌دهند- نشانه‌ی این که به راستی حرکت می‌کرده.»

به گفته‌ی جاناتان مک‌داول، آخترفیزیکدان مرکز اخترفیزیک هاروارد-اسمیتسونین در ماساچوست، احتمالش هست که یوفوی دوناتی بخش پایانیِ یک موشک (تکه‌ی بالایی و کوچکِ ساختمان موشک که برای پیش راندن فضاپیما به درون مدار به کار می‌رود) بوده که داشته وارد جو می‌شده و در آن می‌سوخته.

مک‌داول در ایمیلی به لایوساینس نوشت ولی بدون یک چارچوب زمانی دقیق برای این عکس‌ها، به دشواری می‌توان آن نور اسرارآمیز را به هر جرم شناخته شده‌ای که در آن شب در آسمان بوده پیوند داد. (لایوساینس برای برچسب‌های زمانیِ عکس‌ها درخواست داده ولی عکاس نتوانسته آنها را فراهم کند).

ستاره، موشک یا به کلی یک چیز دیگر؟ یوفوی دوناتی آسمان سوییس همچنان راز خود را نگهداشته- و به راستی یک "جرم ناشناس پرنده" بر جا مانده است.


--------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

Zurich - Switzerland - SpaceX - astronaut - Earth - Eavix1Eavix - doughnut - UFO - Endeavour capsule - International Space Station - British - tabloid - Daily Mail - Gulf of Mexico - Louisiana - Alabama - Marco Langbroek - Leiden University - Netherlands - sun - Reentry - Mexico - Indian Ocean - star - donut UFO - Jonathan McDowell - Harvard-Smithsonian Center for Astrophysics - Massachusetts - time stamp - unidentified flying object

منبع: لایوساینس
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه