دنباله‌دار "لئونارد" می‌آید

تصویر خود دنباله‌دار در اندازه‌ی بزرگ‌تر- تصویر پیوست در اندازه‌ی بزرگ‌تر

درخشان‌ترین دنباله‌دارِ سال دارد به سوی زمین می‌آید. در روز ۱۲ دسامبر ۲۰۲۱ برابر با ۲۱ آذر، دنباله‌دار لئونارد (سی/۲۰۲۱ ای۱) تنها ۳۵ میلیون کیلومتر با زمین فاصله خواهد داشت و باید بتوان آن را در آسمان بامدادی با چشم نامسلح دید. این تصویر پریشب از آن گرفته شده.

این عکس را عکاس نجومی اتریشی، میشاییل یاگر در روز ۱۱ نوامبر، با بهره از یک تلسکوپ ۱۱ اینچی گرفت. دنباله‌دار داشت مانند یک ستاره با بزرگای (قدرِ) ۹+ در صورت فلکی شمالی تازی‌ها می‌درخشید. نمای نزدیکِ آن (چارچوب پیوست) یک فواره‌ی گازی باریک را نمایان کرده که از جو این دنباله‌دار بیرون زده است. این "دُم یونی" دنباله‌دار است.

درخشش این دنباله‌دار در درازنای ماه آینده به شدت افزایش می‌یابد، چه بسا تا بیش از ۱۰۰ برابر. بیشترِ پیش‌بینی‌کنندگان همرایند که دنباله‌دار لئونارد به بزرگای ۴+ خواهد رسید، یک هدف خوب برای تلسکوپی‌های کوچک که در دومین هفته‌ی ماه دسامبر، در جاهایی با آسمان تاریک با چشم نامسلح هم دیده خواهد شد.

با نزدیک شدن لئونارد به خورشید در اوایل ماه ژانویه، پیش‌پراکنشِ نور خورشید (پراکنش رو به جلو) از روی جو غبارآلودش می‌تواند افزایش‌های بیشتری در درخشش آن پدید بیاورد و روشنایی‌اش را به بزرگای ۱+ برساند. همین پدیده برای دنباله‌دار مک‌نات هم در سال ۲۰۰۷ رخ داد و باعث شد در روشنیِ هنگام روز هم دیده شود.

منحنی آبی درخششِ پیش‌بینی شده‌ی دنباله‌دار لئونارد را دنبال می‌کند. +ها مشاهدات ازه را نشان می‌دهند

--------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

 comet - Earth - Comet Leonard - C/2021 A1 - naked eye - Austrian - Michael Jaeger - magnitude - star - constellation Canes Venatici - Hunting Dogs - ion tail - forward scattering - sun - Comet McNaught

منبع: اسپیس‌ودر
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه