دنباله‌ار روزتا در خانه دوقلوها

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
این نمای تلسکوپی روز ۷ نوامبر گرفته شده و دنباله‌دارِ دوره‌ایِ چوریموف-گراسیمنکو (۶۷پی) را نشان می‌دهد که در ادامه‌ی مدار ۶.۴ ساله‌اش بازگشته و دارد بر پس‌زمینه‌ای پرستاره در راستای صورت فلکی دوپیکر (جوزا) پیش می‌رود، با دُمی غباری که به بالا، سمت را ست چارچوب، رو به ستاره‌ی اپسیلون دوپیکر کشیده شده است.
بتای دوپیکر، درخشان‌ترین ستاره‌ی صورت فلکی دوپیکر که به نام سرپَسین خم شناخته می‌شود درست بیرون از لبه‌ی بالا، سمت چپِ این میدان دید جای دارد.
دنباله‌دار ۶۷پی در روز ۲ نوامبر به نقطه‌ی پیراهور یا حضیض مدارش در سال ۲۰۲۱ رسید، نزدیک‌ترین نقطه‌ی مدارش به خورشید.
در روز ۱۲ نوامبر هم به پیرازَم، نزدیک‌ترین نقطه‌ی مدارش به زمین رسید. در آن هنگام، فاصله‌ی این دنباله‌دار از زمین حدود ۰.۴۲ یکای اخترشناسی بود، هرچند کم‌نورتر از آن بود که با چشم دیده شود.
دنباله‌دارِ ۶۷پی که در واپسین دیدارش از بخشِ درونی سامانه‌ی خورشیدی توسط روبات‌های زمینی بررسی شد، دنباله‌دارِ بسیار شناخته شده‌ایست و هم‌اکنون آرامگاه دو تا از این روبات‌های تاریخ‌سازست: فضاپیمای روزتا و سطح‌نشینِ فیله.

--------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

periodic comet - Churyumov-Gerasimenko - 67P - stars in - constellation Gemini - dusty tail - Upsilon Geminorum - Pollux - Beta Geminorum - perihelion - Sun - perigee - planet - Earth - astronomical unit - solar system - Rosetta spacecraft - Philae lander

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه