واپسین نگاه به یک سیارک
![]() |
این تصویر در اندازهی بزرگتر (۶.۲ مگ) |
در روز ۹ آوریل ۲۰۲۱، فضاپیمای "کاوشگر ریشهها، برداشت طیفی، شناسایی منابع، ایمنی، سنگپوشه"ی ناسا (اوسیریس-رکس، OSIRIS-REx) واپسین نگاه خود را به سیارک بننو انداخت، سیارکی که در اکتبر ۲۰۲۰ از آن نمونه برداشته بود.
این کاوشگر که بر پایهی برنامه، در ۲۰۲۳ به زمین خواهد رسید، اکنون در راه باز گشت است تا این نمونهها را که از مواد دستنخوردهی به جا مانده از روزگارِ پیدایش سامانهی خورشیدی هستند به دست پژوهشگرانِ روی زمین برساند.
این تصویر واپسین عکسیست که اوسیریس-رکس گرفت و در آن، هلالِ سیارک بننو را میبینیم و سمتِ شبش که با پهنهی کاملا سیاهِ فضا یکی شده است؛ فضاپیما در آن هنگام دیگر از سیارک جدا شده و داشت از آن دور میشد.
اوسیریس-رکس دو سال را به بررسی و کاوشِ این سیارک گذراند، رازهای بسیاری را از این جرم باستانی آشکار کرد و سرنخهایی را دربارهی ساختارِ سستِ توده خُردهسنگی (توده-آواری) و زمینهی سطحش برای ما فراهم کرد، سطحی که دانستیم بسیار سنگلاختر و ناهموارتر از چیزیست که بر پایهی رصدهای تلسکوپهای روی زمین پنداشته بودیم.
اوسیریس-رکس در روز ۱۰ می ۲۰۲۱ سفر خود برای بازگشت به زمینر آغاز کرد. در ۲۴ سپتامبر ۲۰۲۳، این فضاپیما کپسول مهر و موم شدهی دربردارندهی نمونهها را به درونِ مسیری رو به زمین پرتاب میکند تا بر روی بیابان یوتا فرود آید.
-------------------------------------------------
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky
واژهنامه:
منبع: ناسا
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر