دمهای لئونارد از هم جدا شدند
![]() |
این تصویر در اندازههای بزرگ- بسیار بزرگ |
همچنان که دنبالهدار لئونارد (سی/۲۰۲۱ ای۱) به زمین نزدیک و نزدیکتر میشود تا در پایان هفته با آن دیدار کند، اخترشناسان هم دیدگاهشان از ساختار آن بهتر میشود. این عکس را میشاییل یاگر، عکاس نجومی اتریشی گرفته و نشان میدهد که دُم این دنبالهدار دو بخش شده است.
در واقع همهی دنبالهدارها دو دُم دارند: یک دم یونی و یک دم غباری. دم یونی از گاز است و چون در اثر باد خورشیدی از هستهی دنبالهدار بیرون زده، یکراست از خورشید دور میشود (راستای آن به خورشید میرسد). دم غباری سنگینتر است و بیشتر راستای مدار دنبالهدار را نشان میدهد.
هنگامی که دنبالهدارها از زمین دور هستند، راستای این دو دم بسیار نزدیک به هم است و به سختی میتوان آنها را از هم بازشناخت. ولی هنگامی که به زمین نزدیک میشوند به گفتهی یاگر: «چشمانداز تغییر میکند.»«در این زمان دیگر دم غباری و یونی از هم جدا میشوند [مانند اکنون]، این جدایی باید در روزهای آینده از این هم آشکارتر شود.»
راستش این روزهای پیشِ رو میتوانند بسیار جالب باشند. لئونارد در ۱۲ دسامبر از نزدیکترین فاصلهاش به زمین میگذرد و رو به خورشیدِ بامدادی شیرجه میزند. در ۱۸ دسامبر، شش روز پس از دیدار با زمین، دنبالهدار لئونارد از فاصلهای نزدیکتر از دیدارش با زمین از کنار یارهی ناهید میگذرد (کمتر از ۴.۳ میلیون کیلومتر). این نزدیکترین دیدار ناهید و یک دنبالهدار در تاریخِ ثبت شده است. در روز ۱۹ دسامبر، دم غباری لئونارد ناهید را میخراشاند و چه بسا یک بارش شهابی در قلهی ابرهای این سیاره پدید بیاورد که از زمین هم دیده شود!
-------------------------------------------------
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky
واژهنامه:
منبع: اسپیسوِدِر
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر