جیمز وب در راه ال۲

این پویانمایی در اندازه‌ی بزرگ‌تر
در این پویانماییِ زمان‌گریز تلسکوپ فضایی جیمز وب را می‌بینیم که در راهِ سیدن به مقصدش در آن سوی ماه، بر زمینه‌ای از ستارگان صورت فلکی شکارچی پیش می‌رود.
برای پدید آوردن این پویانمایی در روز ۲۸ دسامبر، نخست ۱۲ نمای پی در پی، هر یک با نوردهی ۱۰ دقیقه گرفته شد و سپس همگی با یک نمای رنگی که ستارگان پس‌زمینه گرفته شد تراز و و پیوند داده شد.
در آن هنگام ۲.۵ روز از پرتاب جیمز وب گذشته بود و این فضاپیما با گذشتن از فاصله‌ای به اندازه‌ی شعاع مدار ماه، از چاه گرانشی زمین بیرون رفته و داشت به سوی یک مدار هاله پیرامون نقطه‌ی ال۲ پیش می‌رفت، یکی از نقطه‌های لاگرانژ در سامانه‌ی زمین-خورشید.
نقطه‌های لاگرانژ جایگاه‌هایی ویژه در فضا هستند که در آنها، آمیزه‌ی کشش گرانشیِ یک جرم (زمین) و کشش گرانشی جرمی بزرگ‌تر (خورشید) که زمین به گرد آن می‌چرخد، با نیروی مرکزگرایی که برای حرکت پا به پای با هر دوی آنها نیازست برابر می‌شود.
اجرام بسیار کم‌جرم‌تر، مانند یک فضاپیما، می‌توانند در این نقطه‌ها پایدار و ر جای خود می‌مانند.
یکی از ۵ نقطه‌ی لاگرانژِ سامانه‌ی زمین-خورشید به نام نقطه‌ی ال۲ (لاگرانژ ۲)، با فاصله‌ی حدود ۱.۵ میلیون کیلومتر از زمین، درست روی خطِ خورشید-زمین جای دارد.
جیمز وب در روز ۲۳ ژانویه، ۲۹ روز پس از پرتابش به نقطه‌ی ال۲ خواهد رسید. من و شما هم که آسوده در گرانش سطح زمین نشته‌ایم می‌توانیم پیشروی تلسکوپ فضایی جیمز وب و دگرگونی‌های پیچیده‌ی آن را برخط ببینیم.
--------------------------------------------------
تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

timelapse - James Webb Space Telescope - star - Orion - Moon - JWST - halo orbit - L2 - Earth - Sun - Lagrange point - centripetal force


منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه