چارکانی‌ها در آسمان چین

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
بارش شهابی چارَکانی (به عربی: ربعی) که نامش را از یک صورت فلکیِ فراموش شده گرفته، یک رویداد سالانه برای آسمان‌دوستانِ نیمکره‌ی شمالیِ سیاره‌ی زمین است. 
کانون این بارش در آسمان، صورت فلکی قدیمی و منسوخ شده‌ی چارَکان (ربع)، جایی نه چندان دورتر از هفت برادران، نزدیک مرز صورت‌های فلکیِ امروزیِ گاوران و اژدها است.
در این چشم‌انداز آسمان شب، ستاره‌ی قطبی زیر مرکز چارچوب دیده می‌شود و اخترگانِ هفت برادران (ملاقه‌ی خرس بزرگ) هم بالای آن. در سمت راست هم کانون این بارش شهابی را می‌بینیم.
این سراسرنما از پیوند نماهایی درست شده که در ساعت‌های نزدیک به بیشینه‌ی بارش چارکانی در ۴ ژانویه‌ی ۲۰۲۰ گرفته شده بودند و در آن، شهاب‌های چارکانی را می‌بینیم که ردِّ همگی‌شان به کانون این بارش برمی‌گردد.
در پیش‌زمینه‌ی تصویر آرایه‌ای از تلسکوپ‌های رادیویی را در هور-رادیونگارِ طیفی چین، ایستگاه رصدی مینگانتو در مغولستان درونی چین می‌بینیم.
در سال ۲۰۰۳ یک سیارک به عنوان سرچشمه‌ی احتمالیِ جریان غباری شناخته شد که شهاب‌های چارکانی را پدید می‌آورند.

--------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

constellation - Quadrantid Meteor Shower - planet - Earth - radiant - Quadrans Muralis - Big Dipper - Bootes - Draco - star - Polaris - Plough - radio telescope - Chinese Spectral Radioheliograph - Mingantu Observing Station - Inner Mongolia - China - asteroid


منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه