کهکشان‌هایی در کوره

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر

خوشه‌ی کوره یکی از نزدیک‌ترین خوشه‌های کهکشانی به زمین است. این خوشه نامش را از یکی از صورت‌های فلکی جنوبی گرفته که بیشتر کهکشان‌هایش در راستای آن دیده می‌شوند.

خوشه‌ی کوره با فاصله‌ی تقریبی ۶۲ میلیون سال نوری از زمین، حدود ۲۰ برابر دورتر از همسایه‌مان، کهکشان آندرومدا (زن در زنجیر)، و تنها حدود ۱۰ درصد دورتر از خوشه‌ی شناخته شده‌تر و آشناترِ گیسو است.
در این چشم‌انداز کیهانی که پهنایی به اندازه‌ی ۲ درجه را در آسمان می‌پوشاند، تقریبا هر لکه‌ی زردفامی که می‌بینید یک کهکشان بیضیگون در خوشه‌ی کوره است.
کهکشان های بیضیگونِ ان‌جی‌سی ۱۳۹۹ و ان‌جی‌سی ۱۴۰۴ اعضای اصلی و درخشانِ این خوشه هستند که بالا، سمت چپ این تصویر دیده می‌شوند (نقطه‌های درخشان با تیزی‌های پراش ستارگانِ کهکشان خودمان هستند).
در گوشه‌ی پایین، سمت راست چارچوب هم یک کهکشان مارپیچی میله‌ای استاندارد به نام ان‌جی‌سی ۱۳۶۵ را می‌بینیم که یکی دیگر از اعضای برجسته‌ی این خوشه است.

--------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

Fornax Cluster of Galaxies - European Southern Observatory - constellation - Fornax Cluster - Andromeda Galaxy - Virgo Galaxy Cluster - elliptical galaxy - barred spiral galaxy - NGC 1365

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه