زبانه آتشین خورشید

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
گاز چگونه می‌تواند بر فراز خورشید شناور شود؟ به کمک میدان‌های مغناطیسی.
میدان‌های مغناطیسی پیچ‌خورده‌ای که از سطح خورشید به بیرون کمانه می‌زنند می‌توانند این گازهای یونیده را به دام انداخته و آنها را در ساختارهای غول‌آسای حلقه‌ای بر فراز سطح شناور کنند.
این کمان‌های باشکوه پلاسما اگر روی لبه‌ی خورشید و بر زمینه‌ی فضا دیده شوند [مانند همین عکس] به نام زبانه‌ی خورشیدی شناخته می‌شوند [اگر بر زمینه‌ی سطح خورشید دیده شوند، رشته یا افروزه‌ی خورشیدی نام می‌گیرند-م].
تصویر تماشایی و پرجزییاتی که اینجا می‌بینید را رصدخانه‌ی فضایی سوهو در سال ۱۹۹۹ به کمک "تلسکوپ تصویریِ فرابنفش-دورِ" خود (ئی‌آی‌تی، EIT)، در طول موجی که از هلیوم یونیده گسیلیده می‌شد گرفت.
این تصویر پلاسمای داغی را نشان می‌دهد که دارد به شکل یک زبانه‌ی آتشین، از زندان مغناطیسی رهیده و تا صدهزار کیلومتر از سطح خورشید بیرون زده است.
این رویدادهای چشمگیر باید همیشه دیدبانی شوند زیرا توان این را دارند که بر سامانه‌های  برق و قدرت و ارتباطی ما که ۱۵۰ میلیون کیلومتر دورتریم اثر بگذارند.
خورشید ما در اواخر ۲۰۲۰ کمینه‌ی خود در چرخه‌ی ۱۱ ساله‌اش را پشت سر گذاشت و اکنون دارد بر فعالیت‌های سطحی‌اش می‌افزاید.

--------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

Sun - magnetic field - ionized - plasma - prominence - Extreme ultraviolet Image Telescope - EIT - SOHO - Helium - planet - Earth - solar minimum

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه