برج ایفل پلاسمایی
اگر ویدیو اینجا اجرا نشد میتوانید آن را در تلگرام، فیسبوک و یا توییترِ یک ستاره در هفت آسمان ببینید
این زبانهی غولآسا که حدود ۱۰ روز پیش پدیدار شده بود، تا حدود دو روز بر فراز سطح خورشید شناور ماند و سپس فوران کرد و تودهای از پلاسمای تاج خورشیدی را به فضای سامانهی خورشیدی فرستاد [فوران تاج خورشیدی یا سیامئی].
این ویدیوی زمانگریز را با یک تلسکوپ خانگی از هندرسونویل در تنسی، آمریکا گرفته شده و دگرگونیهای یک ساعت را هم به جلو و هم به عقب نمایش میدهد.
این سیامئی به زمین برخورد نکرد ولی خورشید در روزهای گذشته سیامئیهای دیگری داشته که نه تنها شفقهای قطبی پدید آوردند، بلکه باعث شدند جو زمین به اندازهی پف کند که دستهای از ماهوارههای تازه-پرتاب شدهی استارلینک به سوی زمین برگردند و در جو نابود شوند [خبرش را اینجا خواندید: * بلایی که خورشید ر سر ۴۰ ماهوارهی استارلینک آورد].
با دورتر شدن خورشید از کمینهی ژرفِ فعالیت در چرخهی مغناطیسی ۱۱ سالهاش، فعالیتهای رو سطحش مانند لکهها، زبانهها، سیامئیها و شرارهها هم روز به روز بیشتر خواهند شد.
--------------------------------------------------
تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:
telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky
واژهنامه:
Eiffel Tower - Sun - solar prominence - Jupiter - coronal mass ejection - CME - Solar System - Hendersonville - Tennessee - USA - Earth - aurora - Starlink - sunspot - prominence - CME - flare - magnetic cycle
منبع: apod.nasa
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر