ایستگاه فضایی را در روز هم می‌توان دید!

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
ایستگاه فضایی بین‌المللی (آی‌اس‌اس) را معمولا تنها در آسمان تاریک شب می‌توان دید. این پایگاه مداری همچنان که سیاره‌ی زمین را دور می‌زند، در بسیاری از جاها، چند بار در سال مانند نقطه‌ی روشنی که به آرامی در آسمان پیش می‌رود دیده می‌شود.
روشنی ایستگاه فضایی از بازتاب نور خورشید است و تنها از پس از غروب آفتاب و تا پیش از سر زدن آفتاب می‌تواند دیده شود، و همین که وارد سایه‌ی زمین شود، دیگر دیده نخواهد شد.
ایستگاه فضایی را هر از گاهی به هنگام روز هم می‌توان دید، تنها در زمان‌هایی که یکراست از جلوی قرص خورشید می‌گذرد.
گذشتن آن از جلوی خورشید به اندازه‌ای سریع انجام می‌شود که تنها با نوردهی‌های کوتاه می‌توان چهره‌ی تاریک و ضدنورشده‌ی آن را روی زمینه‌ای از قرص روشن خورشید ثبت کرد.
تصویری که اینجا می‌بینید دقیقا همین کار در آن انجام شده. در حقیقت این تصویر پیوندی از رشته نماهایی (عکس‌هایی) است که در همین ماه، با زمان‌بندی خوب از جایی در پکن، چین گرفته شده‌اند.
این رشته نماها سپس با تصویری جداگانه که بافت و فعالیت در سطح شلوغِ خورشید را نشان می‌دهد.
از جمله‌ی فعالیت‌های خورشید در اینجا، زبانه‌های گازی پرشماری‌ست که در لبه‌ی خورشید و به رنگ سرخ دیده می‌شوند، رشته‌هایی که روی چهره‌ی خورشید به چشم می‌خورند و همچنین یک لکه‌ی تیره‌ی خورشیدی.

-------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

International Space Station - Earth - ISS - reflect - Sun - silhouette - Beijing - China - prominence - filament - sunspot


منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه