ماه‌گرفتگی با جلوه‌های ویژه در جنوبگان

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر

میلیون‌ها نفر در سرتاسر جهان بیننده‌ی ماه‌گرفتگی ۱۵ می بودند. ولی تنها شمار اندکی آن را از جنوبگان تماشا کردند. یکی از آنها توماس لپس بود که این عکس را از قطب جنوبِ جغرافیایی زمین فرستاده.

لپس که آرایه‌ی بین‌المللی بایسپ (BICEP) در ایستگاه آموندسن-اسکات قطب جنوب را اداره می‌کند می‌گوید: «ما قطبشِ تابش زمینه‌ی ریزموج کیهانی را در جستجوی نشانه‌هایی از موج‌های گرانشی و سیاهچاله‌های نخستین در روزگار آغازین کیهان بررسی می‌کنیم.»

او در روز ۱۵م ماه می به خود استراحتی داد و بیرون رفت تا از ماه‌گرفتگی عکس بگیرد.

وی می‌گوید: «داشتم نماهایی زمان‌گریز از ماه‌گرفتگی می‌گرفتم که دوربنیم در اثر سرما خاموش شد- دما حدود ۲۷ درجه‌ی سانتیگراد (۸۰ درجه‌ی فارنهایت) زیر صفر بود و بادی با سرعت ۱۵ گره (۲۷.۸ کیلومتر بر ساعت) هم می‌وزید. هنگامی که دوباره راهش انداختم، یک شفق قطبی بسیار درخشان در یک تک-نوار در رتاسر آسمان پدیدار شد که راه شیری را قطع می‌کرد و از روی ماهِ گرفته شده می‌گذشت.»

وی می افزاید: «دوربینم را هر چه سریع‌تر روشن کردم. تنظیم دوربین در چنین دماهایی می‌تواند دشوار باشد زیرا صفحه‌ی پشتی آن اگر کمی بیش از یک دقیقه بیرون باشد یخ می‌زند. در این مورد، همه چیز دست به دست هم داد تا تصویری عالی برای به یاد آوردن این روز، هنگامی که دوباره به شمال برگردم پدید بیاید.»

--------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه نامه:
 lunar eclipse - Antarctica - Thomas Leps - South Pole - international BICEP array - Amundsen–Scott South Pole Station - polarization - cosmic microwave background - gravity wave - primordial black hole - aurora - Milky Way - moon - rear screen

برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه