شفق‌های قطبی جنوبی

ا
یک "منطقه‌ی برهم‌کنش هم‌چرخش" (CIR) در روز ۲۷ می به میدان مغناطیسی زمین برخورد کرد. این برخورد به یک توفان زمین‌مغناطیسی  ۱۲ ساعته از رده ی جی-۱ و نمایشی کمیاب از شفق‌های قطبی جنوبی انجامید. مینورو یونه‌تا این تصویر ژرف آسمان را از کویینزتاون زلاند نو فرستاده.

وی می‌گوید: «اینجا جزیره‌ی جنوبی زلاند نو است، جایی که برگ‌ها ریخته‌اند و پیست‌های اسکی تا ماه دیگر باز خواهند شد. هنگامی که از خانه بیرون زدم دمای هوا از ۳ درجه‌ی سلسیوس کمتر شده بود.»«همه‌ی پیشگیری‌هایی که می‌توانستم برای گرم ماندن انجام دادم!»

"سی‌آی‌آر"ها منطقه‌های گذار میان جریان‌های پرسرعت و کم‌سرعتِ باد خورشیدی هستند؛ آنها دربردارنده‌ی موج‌های شوک یا ضربه‌ای و میدان‌های مغناطیسیِ تقویت شده‌ای هستند که می‌توانند به شفق‌های قطبی درخشان دامن بزنند. این یکی سی‌آی‌آر که بی‌شک همین کار را کرد. این نمایش شفقی در نیمکره‌ی شمالی هم تا جاهای جنوبی‌ای مانند میشیگان و ویسکانسین هم دیده شد.

[توفان‌های زمین‌مغناطیسی (ژئومغناطیسی) همیشه در پی سی‌ام‌ئی (فوران تاج خورشیدی) رخ نمی‌دهند. توفان‌های ملایمی هم می‌توانند در اثر سی‌آی‌آرها پدید آیند. این منطقه‌ها با مغناطیس نیرومند زمانی پدید می‌آیند که بادهای پرسرعت خورشیدی از بادهای کندتر پیشی می‌گیرند و بدین ترتیب، الگوهای پیچیده‌ای از میدان‌های مغناطیسی ناپایدار و نوسان‌کننده می‌آفرینند. این سی‌آی‌آرها همچنین می‌توانند با لبه‌های مغناطیس‌سپهرِ (مگنتوسفرِ) سیاره‌ی زمین برهم‌کنش انجام داده و به توفان‌های زمین‌مغناطیسی ضعیف تا میانگین بیانجامند- منبع: برگردان نوشتار ناسا در همین وبلاگ]

-------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:

co-rotating interaction region - CIR - Earth - magnetic field - geomagnetic storm - G1-class - Southern Lights - Minoru Yoneto - Queenstown - New Zealand - South Island - ski - transition zone - solar wind - shock wave - aurora - Michigan - Wisconsin - magnetosphere - CME
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه