ورود پیروزمندانه بویینگ با "استارلاینر" به مسابقه فضایی تازه
![]() |
فضاپیمای استارلاینرِ بویینگ در ۲۰۰ متریِ آیاساس |
فضاپیمای استارلاینرِ شرکت بویینگ سرانجام در پرواز آزمایشی مداریاش با نام اوافتی-۲ (OFT-2) به ایستگاه فضایی بینالمللی (آیاساس) رسید. سابولچ ناگ از لندن، انگلستان، این کپسول را در روز جمعه، ۲۰ می، درست پیش از پهلوگرفتن به تصویر کشید.
ناگ که این دو (کپسول و آیاساس) را با تلسکوپ دابسونی ۱۰ اینچیاش به طور دستی ردیابی کرد میگوید: «دیشب توانستم استارلاینر بویینگ را در فاصلهی ۲۰۰ متری آیاساس ببینم. این یک تجربهی باورنکردنی بود. آنها را در یک مدار پیشتر با چشم نامسلح دیدم که بسیار به هم نزدیک بودند (شاید ۱ تا ۲ درجه). و ۹۲ دقیقه بعد این تصویر را گرفتم. دیدن آنها تا این اندازه نزدیک به هم یک تجربهی باورنکردنی بود. فقط وای!»
اندکی پس از گذشتن از آسمان لندن، دماغهی استارلاینر به یکی از درگاههای پیوند (بندرگاه، بارانداز) ایستگاه فضایی چفت شد. سرنشینان ایستگاه در روز یکشنبه، ۲۱ می دریچه را گشودند و آغاز به بیرون آوردن ۸۰۰ پوند (۳۶۳ کیلوگرم) بارِ کپسول که عمدتا مواد خوراکی و خواروبار بود کردند.
تنها فضانورد سرنشین فضاپیما یک آدمک آزمایشی به نام "رُزی موشکانداز" (Rosie the Rocketeer) بود که روی صندلی ناخدا (کاپیتان) نشسته بود. رُزی مجهز به ۱۵ حسگر بود تا بتواند دادههایی را که فضانوردان واقعی در پروازهای آیندهی استارلاینر تجربه خواهند کرد گرد آورد.
![]() |
"رُزی موشکانداز" (Rosie the Rocketeer)، یک آدمک آزمایشی که تنها فضانورد سرنشین فضاپیمای استارلاینر در پرواز آزماشی مداری آن ("اوافتی-۲"، OFT-2) بود و روی صندلی ناخدا (کاپیتان) نشسته بود |
بویینگ سالها در تلاش برای ریدن به آیاساس بوده. نخستین پرواز آزمایشی استارلاینر در ۲۰۱۹ برای رسیدن به ایستگاه فضایی با شکست روبرو شد. این شرکت دو سال و نیم بعد را به راست و ریس کردنِ مشکلات فنی گذراند. در این میان، اسپیسایکس با فرستادن ۵ فضانورد به ایستگاه با فضاپیمای "کرو دراگونِ" خود از آن پیش افتاد. پرتاب پیروزمندانهی استارلاینر از دماغهی کاناورال در ۱۹ می نشانگر این بود که بویینگ هم وارد این مسابقهی فضایی تازه شده. اگر همه چیز روی برنامه پیش برود، استارلاینر میتواند تا پایان ۲۰۲۲ شمارِ هفت فضانورد را به ایستگاه فضایی بینالمللی برساند.
--------------------------------------------------
تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر