دهانه دیکینسون در ناهید

برداشت هنری از فرود کاوشگر داوینچی
در جو سیاره‌ی ناهید- تصویر بزرگ‌تر
اینجا تصویری را می‌بینیم که فضاپیمای ماژلان در سال ۱۹۹۶ گرفته بود و دهانه‌ی برخوردی دیکینسون در شمال خاور منطقه‌ی آتالانتا روی سیاره‌ی ناهید را نشان می‌دهد. پهنای پایه‌ی این تصویر حدود ۱۸۵ کیلومتر و ۶۹ کیلومتر در قطر است.

دهانه‌ی دیکینسون دهانه‌ی پیچیده‌ایست و ویژگی‌اش داشتن یک حلقه‌ی مرکزی ناکامل است با بستری انباشته از مواد تیره‌ی راداری و روشنِ راداری.

پرتابه‌های ناهموار با بافت خشن دور تا دور دهانه به جز سمت باختر کشیده شده‌اند. نبودِ پرتابه‌ای در این سمت می‌تواند نشانگر این باشد که جرمِ برخوردگری که دهانه را پدید آورده، در مسیری کج و مایل از سمت باختر به سطح کوبیده شده بوده.

رشته‌های گسترده‌ی روشن راداری که از دیواره‌های خاوری دهانه سرچشمه گرفته‌اند می‌توانند نمایانگر حجم‌های بزرگی از گدازه‌ی برخوردی باشند، یا شاید هم دستاوردِ مواد آتشفشانی‌ای باشند که در زمان رویداد برخوردی، از زیر سطح آزاد شده بودند.

فضاپیمای ماژلان نخستین فضاپیمای سیاره‌ای بود که از یک شاتل فضایی پرتاب شد. اکنون سازمان ناسا سرگرم برنامه‌ریزی برای ماموریتی از آن هم ماجراجویانه‌تر است: ماموریت داوینچی؛ نخستین ماموریت با بهره از فضاپیما و یک کاوگر فرودگر.

برنامه‌ی کنونی اینست که داوینچی در ژوئن ۲۰۲۹ راهی ناهید شده و کاوشگرش در ژوئن ۲۰۳۱ وارد هوای این سیاره شود.

برداشت هنری از فرودگر ماموریت داوینچی که بر سطح ناهید فرود آمده

--------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه نامه:
Magellan - Dickinson crater - impact crater - Atalanta region - Venus - diameter - radar - volcanic material - space shuttle - DAVINCI

منبع: ناسا
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه