یک اَبَر-رشته مغناطیسی روی خورشید

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
بزرگ‌ترین چیزی که این روزها روی خورشید دیده می‌شود نه یک لکه‌ی خورشیدی، بلکه یک رشته‌ی مغناطیسی یا به گفته‌ی پپه مانتکا که این ساختار را به کمک تلسکوپ خورشیدی خانگی‌اش در بارسلون اسپانیا به تصویر کشیده: «یک اَبَر-رشته‌ی مغناطیسی‌ست.»

مانتکا می‌گوید: «این بسیار بزرگ است.» دقیق بخواهیم بگوییم، یک سر تا سر دیگرش به ۳۷۰ هزار کیلومتر می‌رسد، در حدود فاصله‌ی زمین تا ماه. یک سر این رشته به لکه‌ی خورشیدی ای‌آر۳۰۳۲ چسبیده و سر دیگرش آزاد است وبه چیزی نچسبیده [روی سطح خورشید شناور مانده. اگر این رشته روی لبه‌ی خورشید بود و بر پس‌زمینه‌ی تاریک فضا دیده می‌‌شد، نامش به زبانه‌ی خورشیدی تغییر پیدا می‌کرد-م].

به نوشته‌ی رصدخانه‌ی پویایی‌شناسی خورشیدی ناسا (اس‌دی‌او)، جریان‌های نیرومند پلاسما دارند از درون این رشته می‌گذرند. اگر این ساختار ناپایدار شده و فوران کند، می‌تواند توده‌ی غول‌آسایی از پلاسمای تاج خورشید را به بیرون پرتاب کند (یک فوران تاجی یا سی‌ام‌ئی).

--------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه نامه:
sun - sunspot - magnetic filament - Pepe Manteca - solar telescope - Barcelona - Spain - Earth - Moon - AR3032 - plasma - NASA - Solar Dynamics Observatory - CME

برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه