پرتوهای کیهانی از مینه‌سوتا

این تصویر در تارنمای اصلی‌اش یک تصویر زنده است و هر ۱۵ ثانیه یک بار به روز می‌شود
پرتوهای کیهانی که از فضا می‌آیند در هر ثانیه، و معمولا بدون وارد کردن آسیبی بارها از بدن ما می‌گذرند.
تصویری که اینجا می‌بینید رد برخی از این ذرات پرسرعت را نشان می‌دهد که از درون آشکارساز دوردست NOvAی فرمی‌لب در اش‌ریور، مینه‌سوتای آمریکا می‌گذرند.
این تصویر در تارنمای اصلی‌اش یک تصویر زنده است و هر ۱۵ ثانیه یک بار به روز می‌شود، ولی تنها پرتوهای کیهانی‌ای را نشان می‌دهد که در یک درصد کوچک (و متغیری) از این زمان رد خود را به جا گذاشتند؛ و بیشتر این ذرات هم تنها یک گونه از ذرات پرتوی کیهانی‌اند: میون‌ها.
آشکارساز دورِ NOvA هدف اصلی‌اش ردیابی پرتوهای کیهانی نیست، بلکه ردیابی نوترینوهایی پرتوافکن NuMI است که از فرمی‌لب نزدیک شیکاگو، در فاصله‌ی ۸۱۰ کیلومتری به درون زمین شیک می‌شوند. ولی هفته‌ای چند رویداد نوترینویی هم در NOvA رخ می‌دهد.
آزمایشگاه NuMI / NOvA به دانشمندان کمک می‌کند شناخت بهتری از سرشت نوترینوها پیدا کنند، از جمله این که: این ذرات در درازنای سفرشان هر چند وقت یک بار تغییر گونه می‌دهند.
پرتوهای کیهانی حدود ۱۰۰ سال پیش یافته شدند. آنها نه تنها حافظه‌ی رایانه‌ها را تغییر می‌دهند، بلکه احتمالا در جهش‌های ژنتیکی‌ای که به پیدایش انسان‌ها انجامیدند نیز نقش داشته‌اند.

--------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:


واژه‌نامه:
Fermilab - NOvA Far Detector - Ash River - Minnesota - USA - cosmic rays - muons - neutrino - NuMI - Earth - Chicago - Illinois - computer memory - DNA - mutation - human

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه