دنباله‌دار ۲۰۱۷ کی۲ پان‌استارز

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
در این میدان تلسکوپی گسترده که روز ۲۰ ژوئن ۲۰۲۲گرفته شده، دنباله‌دار سی/۲۰۱۷ کی۲ (پان‌استارز) را در کنار خوشه‌ی باز آی‌سی ۴۶۶۵ و ستاره‌ی درخشان بتا مارافسای، نزدیک یک لبه‌ی پُرستاره‌ی کهکشان راه شیری می‌بینیم.
این دنباله‌دارِ پان‌استارز که از ابر دوردست و کم‌نور اورت آمده و نخستین سفرش را به بخش درونی سامانه‌ی خورشیدی انجام می‌دهد، نخستین بار پنج سال پیش، در می ۲۰۱۷ یافته شد.
در آن هنگام، آن دورترین دنباله‌دارِ فعال و به درون آینده‌ای بود که تا آن زمان شناسایی می‌شد، زیرا هنگامی یافته شد که هنوز حدود ۲.۴ میلیارد کیلومتر از خورشید دور بود، یعنی میان فاصله ی مداری اورانوس و کیوان.
دیده‌های تلسکوپ فضایی هابل نشان می‌داد که این دنباله‌دار هسته‌ای بزرگ دارد، با قطری کمتر از ۱۸ کیلومتر.
دنباله‌دار سی/۲۰۱۷ کی۲ که اکنون از پشت تلسکوپ‌های کوچک دیده می‌شود، نزدیک‌ترین دیدارش با زمین را در ۱۴ ژوئیه انجام خواهد داد و در دسامبر هم از نزدیک‌ترین نقطه‌ی مدارش به خورشید خواهد گذشت.
در این تصویر، گیسوی گسترده و دُمِ رو به رشد آن را در فاصله‌ی حدود ۲۹۰ میلیون کیلومتری می‌بینیم، یعنی تنها ۱۶ دقیقه‌ی نوری دورتر.

--------------------------------------------
تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:


واژه‌نامه:
 Comet C/2017 K2 - PanSTARRS - open star cluster - IC 4665 - star - Beta Ophiuchi - Milky Way - Solar System - distant Oort cloud - Sun - Uranus - Saturn - Hubble Space Telescope - nucleus - planet - Earth - coma - tail - light-minute

منبع: apod.nasa

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه