نادیدنی‌های مشتری از چشم جیمز وب

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر

چرا مشتری حلقه دارد؟
حلقه‌ی اصلی سیاره‌ی مشتری در ۱۹۷۹، توسط فضاپیمای وویجر۱ که از آنجا می‌گذشت یافته شد، ولی ریشه و خاستگاه این حلقه در آن زمان یک راز بود.
داده‌های فضاپیمای گالیله‌ی ناسا که از ۱۹۹۵ تا ۲۰۰۳ در مداری پیرامون مشتری بود مهر تاییدی بر این انگاره زد که می‌گفت این حلقه دستاوردِ برخوردِ شهاب‌واره‌ها به ماه‌های کوچک نزدیک سیاره بوده است.
برای نمونه با برخورد یک شهابواره به متیس، ماه کوچک مشتری، به درون آن فرو می‌رود، بخار می‌شود و گردوغبار را به درون مدار مشتری می‌افشاند.
در این تصویر از مشتری که در نور فروسرخ، توسط تلسکوپ فضایی جیمز وب گرفته شده، نه تنها مشتری و ابرهایش، بلکه حلقه‌اش هم نمایانست.
اینجا لکه‌ی سرخ بزرگ مشتری (جی‌آراس) را هم به رنگِ به نسبت روشن در سمت راست می‌بینیم.
اروپا، ماه بزرگ این سیاره را در مرکز تیزی‌های پراش در سمت چپ، و سایه‌ی این ماه را هم در کنار لکه‌ی سرخ بزرگ روی سیاره می‌بینیم.
چندین ویژگی هم در تصویر هست که هنوز به خوبی شناخته نشده‌اند، از جمله آن لایه‌ی ابریِ به ظاهر جدا شده روی لبه‌ی سمت راست مشتری.

تصویر فضاپیمای گالیله از یک خورشیدگرفتگی توسط مشتری (خورشید از دید گالیله پشت مشتری است).
-------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه نامه:
Jupiter - ring - NASA - Voyager 1 - Galileo spacecraft - meteoroid - moon - Metis - Jovian - infrared - James Webb Space Telescope - Great Red Spot - GRS - Europa - diffraction spike

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه