شهاب بزرگ تیتون

ردّ روشنی که در این تصویر خیره‌کننده در آسمان می‌بینید از آنِ یک شهاب درخشانِ زمین‌خراش است.
۵۰ سال پیش، در رز ۱۰ اوت ۱۹۷۲، شهابی با درخشش نامعمول از روی هوای زمین جهید و رفت، مانند سنگ جهنده‌ای که از روی آب‌های آرام یک دریاچه می‌پرد و می‌رود.
این رویداد چشمگیر که در روز روشن رخ داد، تا چند ثانیه به درازا کشید و بر پایه‌ی گزارش‌ها، از یوتا در آمریکا تا آلبرتا در کانادا دیده می‌شد.
در این تصویر این آتشگوی و رد روشنش را می‌بینیم که دارد از فراز رشته کوه تیتون، پشت دریاچه‌ی جکسون در وایومینگ آمریکا می‌گذرد.
این "آتشگوی بزرگ و روزهنگام ۱۹۷۲" که به نام‌های "یواس۱۹۷۲۰۸۱۰" و "شهاب بزرگ تیتون" هم شناخته می‌شود احتمالا به اندازه‌ی یک کامیون کوچک بود و اگر برخورد سرراست‌تری با زمین داشت، به احتمال بسیار یک انفجار هوای چشمگیر پدید می‌آورد.
شهاب‌های زمین‌خراش کمیابند و بیشتر زمانی دیده می‌شوند که کانون یک بارش شهابی دارد طلوع یا غروب می‌کند [کانون بارش: نقطه‌ای در آسمان که شهاب‌های یک بارش از آن بیرون می‌زنند-م]
در این زمان‌ها، شهاب‌هایی که به زمین نزدیک‌تر از زمین‌خراش‌ها هستند معمولا در نزدیکی افق به زمین برخورد می‌کنند ولی آنهایی که دورتر از زمین‌خراش‌ها هستند به کلی زمین را پشت سر می‌گذارند و به راه خود می‌روند.

-------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:
earthgrazing - meteor - Earth - skipping stone - Utah - USA - Alberta - Canada - fireball - Teton mountains - Jackson Lake - Wyoming - Great Daylight Fireball of 1972 - US19720810 - Grand Teton Meteor - airburst - radiant - meteor shower - earthgrazer 

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه