دم‌های یک دنباله‌دار و پوزه یک اسب

این تصویر در اندازه‌ی بزرگ‌تر
دنباله‌دار سی/۲۰۱۷ کی۲ (پان‌استارز) که رو به نزدیک‌ترین نقطه‌ی مدارش به خورشید (پیراهور، حضیض) پیش می‌رود تا در ۱۹ دسامبر به آن برسد و اکنون هم در صورت فلکی کژدم سرگردانست، همچنان چشم‌اندازی دیدنی برای رصدگران تلسکوپی است.
در این تصویر ژرف که روز ۱۸ اوت گرفته شده، این دنباله‌دار را با گیسویی سبزفام، یک دم غباری بلند و سپیدرنگ و یک دم یونی کوتاه می‌بینیم.
این میدان گسترده‌ی ۲ در ۳ زاویه‌ایِ آسمان بخشی از سحابی غبارآلود آی‌سی ۴۵۹۲ را هم در بر دارد که نور آبی ستارگان را بازتابانده.
آی‌سی ۴۵۹۲ که به نام سحابی کله‌اسبی آبی هم دیده می‌شود، حدود ۴۰۰ سال نوری از زمین فاصله دارد ولی دنباله‌دارِ کنارش تنها کمتر از ۱۷ دقیقه‌ی نوری تا زمین راه دارد.
دنباله‌دار سی/۲۰۱۷ کی۲ که نخستین بار در جایی بسیار دورتر از مدار کیوان دیده شد و دارد نخستین سفرش به درون سامانه‌ی خورشیدی را انجام می‌دهد، مهمانی تازه است که از ابر دوردست اورت آمده است.

-------------------------------------------------

تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:

telegram.me/onestar_in_sevenskies
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky

واژه‌نامه:
Sun - perihelion - comet - C/2017 K2 (PanSTARRS) - planet - Earth - constellation Scorpius - coma - dust tail - ion tail - nebula - IC 4592 - reflect - Blue Horsehead Nebula - Saturn - solar system - Oort cloud

منبع: apod.nasa
برگردان: یک ستاره در هفت آسمان

0 دیدگاه شما:

Blogger template 'Browniac' by Ourblogtemplates.com 2008

بالای صفحه