تصویر شگفتانگیز جیمز وب از سحابی رتیل
![]() |
تصویر دوربین فروسرخ نزدیک (نیرکم، NIRCam) تلسکوپ جیمز وب از سحابی رتیل- این تصویر در اندازهی بزرگتر |
تلسکوپ فضایی جیمز وب (جیدبلیواستی) با فرستادن نمایی شگفتانگیز و بیسابقه به پهنای ۳۴۰ سال نوری از یک پرورشگاه ستارهای به نام "سحابی رتیل"، جزییاتی تازه را از این منطقهی غولپیکر ستارهزایی آشکار کرده.
دستگاههای فروسرخ و پُروضوحِ این تلسکوپ دهها هزار ستارهی جوان پوذشیده در غبار را که هرگز در گذشته دیده نشده بودند در این پرورشگاه ستارهای که به نام رسمی "۳۰ زرینماهی" هم شناخته میشود نمایان ساخته است.
این جزییات تازه و باورنکردنی که از این تلسکوپ فضایی ۱۰ میلیارد دلاری به دست آمده، گازهای و غبارهای درون این سحابی و همچنین کهکشانهایی در پسزمینه را نشان میدهند.
جزییات تازه و شگرف این تصویر به ما میگوید ۳۰-زرینماهی که به دلیل نمای عنکبوت-مانندش به نام سحابی رتیل هم شناخته شده، اکنون نمایی مانند لانهی یک رتیل با پوششی از ابریشم هم پیدا کرده.
![]() |
دو نمایش از یک منطقهی سحابی رتیل که تفاوت تصویرهای فروسرخ-نزدیک جیمز وب (نزدیک به نور دیدنی سرخ، سمت چپ) و فروسرخ-میانی (دور از نور دیدنی سرخ) این تلسکوپ را نشان میدهند- این تصویر در اندازهی بزرگتر |
این تصویر تازهترین نمونه از رشته تصویرهای خیرهکنندهایست که جیمز وب -که روز کریسمس ۲۰۲۱ پرتاب شد و نخستین تصویرهایش را در ماه ژوییه منتشر کرد- فرستاده. یک "حلقهی اینشتین" با ساختاری کامل هم از جملهی این تازهترین عکسها بوده.
سحابی رتیل با فاصلهی ۱۶۱ هزار سال نوری از زمین، در ابر ماژلانی بزرگ جای دارد و درخشانترین منطقهی ستارهزایی در نزدیکترین کهکشانها به راه شیری که با هم به نام گروه محلی خوانده یشوند است.
سحابی رتیل یک از خواستنیهای ویژهی اخترشناسانیست که به بررسی چگونگی پیدایش ستارگان میپردازند. همنهش شیمیایی این سحابی از گونهای همسان با مناطق ستارهزایی در روزگاری که کیهان تنها چند میلیارد سال سن داشت است و از همین رو، بینشی ویژه و کممانند از چگونگی پیدایش ستارگان در گذشتهی دور کیهان به ما میدهد.
-------------------------------------------------
تلگرام، توییتر و فیسبوک یک ستاره در هفت آسمان:
twitter.com/1star_7sky
facebook.com/1star7sky
0 دیدگاه شما:
ارسال یک نظر